19:22 07.05.2021

СБУ запобігла контрабанді в Україну комплектуючих до автоматичної зброї з однієї з європейських країн

2 хв читати
СБУ запобігла контрабанді в Україну комплектуючих до автоматичної зброї з однієї з європейських країн

Служба безпеки України заблокувала канал нелегального переправлення в Україну запчастин до вогнепальної зброї, які зловмисники застосовували для приведення в бойовий стан пістолетів-кулеметів іноземного зразка для криміналітету.

"За попередньою версією слідства, протиправну діяльність організував житель Києва. Зловмисник налагодив незаконне переправлення комплектуючих до автоматичної зброї з однієї з європейських країн. Контрабандний товар він отримував від своїх іноземних спільників через сервіси міжнародної пошти. Бойові елементи зловмисник використовував для ремонту та перероблення стрілецької зброї для подальшого збуту представникам кримінальних кіл. Підпільну майстерню він обладнав у власному гаражному приміщенні", - повідомляє прес-служба СБУ.

Організатора схеми затримали під час отримання посилки з комплектуючими в одному з поштових відділень столиці. Під час огляду відправлення співробітники СБУ виявили 10 ствольних планок та 15 магазинів для автоматичної стрілецької зброї типу Scorpion.

Під час обшуку у зловмисника також було вилучено два пістолети-кулемети SA-24 і SA-26, 4 корпуси гранат Ф-1, уніфіковані запали ручної гранати, понад 600 набоїв різного калібру, порох для виготовлення боєприпасів, а також прилади та обладнання для ремонту й переробки вогнепальної зброї.

Вилучені засоби ураження направлено на експертизу.

Наразі в рамках кримінального провадження, розпочатого слідчими СБУ за ч. 1 ст. 201 (контрабанда) Кримінального кодексу України, вирішується питання про повідомлення затриманому про підозру й обрання запобіжного заходу.

Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин правопорушення і притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до незаконної діяльності.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА