16:54 08.05.2021

Мінкультури не забороняло заходи КМДА, запуск техніки на територію музею відбувався поетапно

2 хв читати
Мінкультури не забороняло заходи КМДА, запуск техніки на територію музею відбувався поетапно

Міністерство культури та інформаційної політики України (МКІП) заявило про відсутність будь-яких усних заборон для проведення заходів Київської міської державної адміністрації (КМДА) на території Національного музею історії України у Другій світовій війні.

"Будь-яких усних заборон щодо проведення традиційних заходів, про які йдеться у повідомленнях КМДА, не надавалося", - повідомила прес-служба МКІП.

У повідомленні наголошується, що запит на проведення заходів від КМДА на свою адресу МКІП отримало 7 травня.

"Перевіривши, що проведення заходів розмежовано в часі, аби не допустити порушення санепідемвимог, дозвіл було надано. Сьогодні, 8 травня, усе технічне обладнання для монтування сцени було пропущено на територію Національного музею історії України у Другій світовій війні. Поетапний запуск техніки на території музею був пов’язаний із розмежуванням її обсягів. Аби не допустити порушення карантинних обмежень. З 12-ї години було розпочато монтаж сцени", - йдеться у прес-релізі МКІП.

При цьому в Мінкультури висловили стурбованість тим, що "жоден із представників столичної влади не звернувся до МКІП, щоб з'ясувати перебіг справ, вибравши шлях публічного скандалу".

"Прикро, що спекуляції відбуваються навіть у такий день, як День пам’яті та примирення", - наголосили у Мінкультури.

У свою чергу прес-служба КМДА повідомила, що заходи будуть проведені, але зі змінами в графіку. "Почекавши кілька годин під шлагбаумом, наша техніка вже на території музею і починається встановлення сцени. Тому ми сподіваємося, що захід 9 травня все таки відбудеться, але тепер уже зі змінами в запланованому графіку", - сказала заступник голови КМДА Марина Хонда.

Вона зазначила, що офіційна частина заходу відбудеться о 12.00.

Раніше у суботу в КМДА заявили, що урочисті заходи до Дня пам'яті та примирення і до Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні під загрозою зриву, оскільки обладнання для монтування сцени не пропускають на територію Національного музею історії України у Другій світовій війні.

"Це традиційний захід, який відбувається у Києві щорічно понад 20 років. Сьогодні зранку нам стало відомо, що техніку та обладнання для монтування сцени не пропускають на територію музею. Пояснити причини такого рішення керівництво музею не може й посилається на пряму усну заборону Міністерства культури", - розповіла заступник голови Київської міської державної адміністрації Марина Хонда, повідомляє прес-служба КМДА.

Вона додала, що, за словами директора музею Івана Ковальчука, така вказівка надійшла прямо від міністра культури. При цьому жодних документів, які підтверджували б це рішення, у керівництва музею немає. За її словами, фактично йдеться про спробу зриву проведення традиційного щорічного заходу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рютте: Європейські країни, які мають Patriot, розглянуть власну потребу в цих системах із метою передачі їх Україні

Юрфірма "Ілляшев та Партнери" ініціювала антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну сірників з Індії та Пакистану

Кулеба: Такої інтенсивності роботи від партнерів з надання ППО не було від початку повномасштабного вторгнення

Президент Єврокомісії знову каже, що непередбачений прибуток від заморожених росактивів може бути використано для військових потреб України

Росіяни обстріляли Львове Херсонської області, пошкоджено школу

Велика Британія передала Міноборони України обладнання для роботи з реєстром "Оберіг"

Росіяни за добу завдали 6 ракетних і 63 авіаційних ударів по території України

Українська авіація завдала дев’ять ударів по районах зосередження противника

На лінії фронту зафіксовано 71 бойове зіткнення

Шольц: Сподіваємося, що ще шість систем "Patriot" буде знайдено для України від НАТО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА