19:31 08.05.2021

Президенти України і Латвії підписали Декларацію про європейську перспективу України

2 хв читати
Президенти України і Латвії підписали Декларацію про європейську перспективу України

Президент України Володимир Зеленський під час робочої поїздки до Луганської області провів відеоконференцію з президентом Латвійської Республіки Егілсом Левітсом, за результатами бесіди глави держав підписали спільну Декларацію про європейську перспективу України, повідомляє прес-служба Офісу президента України.

"За результатами розмови була підписана спільна Декларація про європейську перспективу України, у якій лідери двох держав вітають значний прогрес, досягнутий у впровадженні Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, підтримують необхідність її оновлення, погоджуються з необхідністю стратегічного перегляду ініціативи "Східне партнерство" та висловлюють наміри посилити спільні зусилля з підтримки інтеграції України до Європейського Союзу. Президенти також відзначили намір України подати заявку на членство в ЄС у майбутньому й погодилися, що Латвійська Республіка підтримає Україну, коли наша держава буде готова до цього відповідального кроку", - йдеться в повідомленні на офіційному сайті Офісу президента України в суботу ввечері.

В Офісі президента зазначили, що це вже третій подібний документ, підписаний Україною з державою Євросоюзу. З Литвою і Польщею відповідні декларації були укладені в березні і травні цього року.

"Наші друзі і партнери в Євросоюзі послідовно підтримують інтеграцію України в ЄС, яскравим свідченням чого є вже третя декларація, в якій держави Балтії підтверджують свою незмінну підтримку чіткого курсу України на приєднання до ЄС. На мою думку, такі декларації є таким політичним інструментом, якій дозволить поступово заручитися підтримкою більшості держав-членів Європейського Союзу. Причому чим більше держав-членів ЄС підпишуть таку декларацію, тим більше шансів, що інші держави-члени також підтримають цю ініціативу і допомагатимуть Україні на шляху до членства в ЄС", - написав народний депутат України від фракції "Слуга народу" Олександр Мережко на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Івано-Франківській області атаковано об'єкт критичної інфраструктури, повітряні цілі збито, без жертв

На Хмельниччині під час нічної атаки збито три цілі, інфраструктурні об'єкти не пошкоджено

За добу на Харківщині внаслідок ворожих обстрілів загинули два мирні жителі

ППО знищила за ніч 84 повітряні цілі: 58 "шахедів" і 26 ракет, які атакували Україну, - командувач ПС

РФ у п'ятницю вдарила по трьох ТЕС ДТЕК, поранено енергетика

Над Черкаською областю збито шість "шахедів", є влучання в об'єкт енергоінфраструктури

Росіяни вночі та вранці обстріляли шість ОТГ Сумської області

Уночі над Дніпропетровською областю було збито 24 БПЛА і ракети

Ворог атакував 13 населених пунктів Херсонської області, є постраждалі та жертви

Уночі над Дніпропетровською областю було збито десять БПЛА і чотири ракети, є постраждалі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА