07:27 09.05.2021

Відпрацьований ступінь китайської ракети впав в Індійський океан

2 хв читати
Відпрацьований ступінь китайської ракети впав в Індійський океан

Уламки відпрацьованого ступеня найбільшої китайської ракети "Чанчжен 5В" впали в Індійський океан, повідомили державні ЗМІ Китаю.

Частини ракети увійшли в атмосферу о 10:24 за Пекінським часом. Координати падіння - 72,47 градуса східної довготи і 2,65 градуса північної широти, наголошується в повідомленнях з посиланням на Китайське управління пілотованої космічної техніки.

Зазначається, що значна частина уламків згоріла в атмосфері.

Важка ракета-носій "Чанчжен-5В" 29 квітня успішно вивела на низьку навколоземну орбіту базовий модуль "Тяньхе" майбутньої китайської орбітальної станції

Відпрацьований ступінь не має засобів активного маневру зі сходження з орбіти, її суха вага становить близько 18 тонн, висота - 33,2 метра, діаметр - 5 м.

Виведення на орбіту висотою 370 км основного модуля (вагою 22,5 тонни і обсягом 50 кв. метрів) з центром управління, житловим відсіком і шлюзом є першим етапом створення орбітальної станції. Всього для завершення її будівництва буде потрібно 11 запусків і трохи більше року.

Зокрема, на орбіту буде виведено два лабораторних модулі, які будуть пристиковані до базового модулю. Будуть запущені чотири вантажних і чотири пілотованих кораблі. Передбачається, що вже в травні до станції відправиться вантажний корабель "Тяньчжоу-2", а в червні полетить пілотований "Шеньчжоу-12" з трьома тайконавтами (космонавтами) на борту для збірки і підключення доставленого обладнання.

Загальна вага станції після завершення її будівництва у 2022 році складе близько 100 тонн. Вона буде в кілька разів менше Міжнародної космічної станції.

Китайська станція буде здатна на постійній основі приймати трьох членів екіпажу.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА