07:34 09.05.2021

У Бельгії відкрилися вуличні тераси кафе

1 хв читати
У Бельгії відкрилися вуличні тераси кафе

Приблизно 62% підприємців бельгійського сектора громадського харчування відкрили в суботу біля своїх ресторанів і кафе вуличні тераси, що дозволено з 8 травня урядовим планом ослаблення коронавірусних заходів, повідомила газета "Суар" з посиланням на дані профільної профспілки.

"Перші відгуки показують відчуття полегшення і потреби у величезній кількості клієнтів. До того ж правил санітарної безпеки добре дотримувалися. Власники терас і їх відвідувачі вели себе відповідально, і це нас тішить", - цитує видання комюніке профспілки.

Незважаючи на дощову і вітряну погоду в Брюсселі в суботу, господарям відкритих терас не доводилося скаржитися на брак клієнтів. Брюссельці, відомі своєю любов'ю до спілкування за столиками кафе і ресторанів, після довгих місяців суворих обмежень активно сідали під парасолі закладів.

"Можна було б говорити про успіх, але попереду ще довгий шлях", - зазначає профспілка, маючи на увазі величезні збитки і численні проблеми, завдані блокуванням сектора під час пандемії.

На думку авторів комюніке, нинішня статистика коронавірусної інфекції в Бельгії дозволяє нові послаблення в обмеженнях. Зокрема, відкриття внутрішніх приміщень ресторанів і кафе, на яке вони розраховують на початок червня. Також профспілка закликала до якомога швидшого відновлення діяльності секторів культури, видовищ і дозвілля.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА