11:05 09.05.2021

Разумков: не треба віддавати свою перемогу іншій країні

2 хв читати
Разумков: не треба віддавати свою перемогу іншій країні

Україна не повинна і не буде ділити свій внесок у перемозі над нацизмом у Другій світовій війні з іншими державами, зокрема з РФ, заявляє голова Верховної Ради Дмитро Разумков.

"Ми не можемо, не повинні і не будемо віддавати ті перемоги, які були у нашої держави... ми віддали дуже багато для того, щоб сьогодні ми могли говорити про 9 травня, як про День Перемоги. І точно не треба віддавати свою перемогу будь-якій іншій країні – чи то Росії, Білорусі, чи європейським державам", – сказав Разумков журналістам у неділю в Києві.

Він нагадав, що Україна під час Другої світової війни зазнала величезних втрат – "і в сенсі економіки, і... головне, людей". За словами Разумкова, в Україні немає жодної сім'ї, яка б не постраждала від Другої світової війни.

Відповідаючи на запитання, що для нього означає 9 травня, Разумков сказав: "з дитинства для мене це свято. У мене і бабуся, і дідусь пройшли війну, і я багато чув про війну... Вони розповідали багато такого, що навіть сьогодні мурашки бігають по тілу. У моїй родині це завжди було свято. Може, з політичної точки зору слід говорити інше, але я звик дотримуватися тих принципів, які у мене є".

Він наголосив, що в цей день, як і 8 травня, в День пам'яті і примирення, згадують про тих, хто віддав життя, "щоб сьогодні ми могли святкувати".

Разумков зазначив, що наразі залишилися одиниці тих, хто пройшов війну, "але для них – це однаково було святом". "І ми повинні це пам'ятати, поважати. І історію треба знати, хоч би якою вона була – зі своїми плюсами, зі своїми мінусами, зі своїми трагедіями, але ми повинні її знати, а ті уроки, які вона нам дала, ми повинні добре врахувати і не допускати повторень", – сказав голова Верховної Ради.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", Разумков, перший заступник голови Верховної Ради Руслан Стефанчук та голови парламентських комітетів взяли участь у церемонії вшанування загиблих у зв'язку з 76-ю річницею Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років і поклали квіти до пам'ятника на могилі Невідомого солдата.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА