13:26 09.05.2021

У Німеччині з неділі вакциновані громадяни звільняються від обмежень

1 хв читати
У Німеччині з неділі вакциновані громадяни звільняються від обмежень

Громадяни Німеччини, вакциновані проти COVID-19, з неділі звільняються від дотримання численних обмежень, що діють в країні як заходи безпеки, передають європейські ЗМІ.

Вакциновані люди, а також ті, які одужали після коронавірусу, тепер не зобов'язані дотримуватися обмежень за кількістю соціальних контактів, їх також більше не стосується комендантська година. У перукарнях та інших сервісах їм більше не потрібно буде показувати негативний ПЛР-тест.

Крім того, по поверненні в країну таким категоріям громадян тепер не потрібно буде відбувати обов'язковий карантин, тільки якщо вони повертаються не з країн із високим ризиком поширення мутацій коронавірусу.

Проте нові правила не скасовують носіння маски в магазинах, транспорті та інших громадських місцях.

Завдяки тому, що число заражених у багатьох регіонах країни знижується, влада багатьох федеральних земель розглядає ослаблення обмежень в найближчі тижні. Так, в Баварії, де діяли одні з найсуворіших обмежень в Німеччині, з понеділка 10 травня відкриються ресторани, театри, кінотеатри і пивні сади, а з 21 травня будуть відкриті готелі, кемпінги та котеджі для здачі в оренду відпочивальникам.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА