16:18 09.05.2021

У Запоріжжі та області під час святкування Дня Перемоги сталося кілька інцидентів з демонстрацією комуністичної символіки

2 хв читати
У Запоріжжі та області під час святкування Дня Перемоги сталося кілька інцидентів з демонстрацією комуністичної символіки

Заходи, присвячені 76-й річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, відбулися в Запоріжжі та Запорізькій області з нечисленними правопорушеннями, пов'язаними з демонстрацією забороненої символіки і непокорою законним вимогам поліції.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", 9 травня тисячі жителів Запоріжжя прийшли на Алею Слави вшанувати пам'ять героїв, загиблих у Другій світовій війні, і поклали квіти до вогню пам'яті. Багато з них принесли фото і бойові нагороди своїх дідів-ветеранів і співали пісні воєнних років.

Акція пам'яті проходила з дотриманням посилених заходів безпеки: по периметру Алеї слави було встановлено залізні огорожі, всі охочі могли пройти на її територію через входи, які охороняє поліція, та бійці Національної гвардії. Правоохоронні органи стежили за дотриманням присутніми карантинних вимог - наявністю захисної маски, а також виконанням законодавства, що забороняє пропаганду символіки комуністичного і нацистського тоталітарних режимів в Україні.

Під час заходу на Алеї Слави виникло кілька інцидентів, де запоріжці намагалися демонструвати заборонену символіку. Кількох порушників, які відмовлялися виконати законні вимоги правоохоронців і прибрати незаконну символіку, а також провокували конфлікт, затримала поліція. Як повідомили агентству в Головному управлінні Національної поліції в Запорізькій області, на Алеї слави в Запоріжжі було затримано трьох порушників.

Інциденти з демонстрацією забороненої символіки 9 травня також зафіксовані в Михайлівському районі Запорізької області, де двоє сільських жителів підняли над своїми будинками червоні прапори з серпом і молотом.

За всіма фактами відкрито кримінальні провадження за ст.436-1 Кримінального кодексу України (виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та нацистського тоталітарних режимів), ст. 173-3 КУпАП (виготовлення та пропаганда георгіївської стрічки), ст. 185 КК (злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського).

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Німеччині заарештували російських диверсантів, які готували напади на маршрути доставки військової допомоги Україні

Російські дрони атакували автомобіль із хлібом у Чернігівській області, водій дістав контузії

ВАКС вирішив стягнути активи експрезидента "Мотор Січ" Богуслаєва

СБУ затримала помічника нардепа Шуфрича, який фінансував Росгвардію в Криму

Біля Дніпра дві пожежі після ракетного удару РФ, пошкоджений інфраструктурний об'єкт - ОВА

Боррель: Ми повинні дістати Patriot з ангарів, де вони стоять "про всяк випадок", і передати їх Україні

Сирський і головком Об'єднаних сил НАТО в Європі Каволі обмінялися думками щодо тактичної ситуації на полі бою

Останній дзвоник у школах Києва пролунає 31 травня

ЗСУ знищили низку об'єктів на військовому аеродромі в Джанкої - ГУР

Ворог намагається захопити Часів Яр, закидає місто КАБами й не зважає на свої втрати - ОСУВ "Хортиця"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА