19:58 09.05.2021

Десять десантників США постраждали під час навчань в Естонії

2 хв читати
Десять десантників США постраждали під час навчань в Естонії

Десять американських десантників були доставлені в лікарню Естонії після приземлення на аеродромі Нурмсе (Nurmse) під час навчань Swift Response.

Прес-аташе посольства США в Естонії підтвердив газеті Postimees, що рано вранці в суботу кілька десантників отримали легкі травми при приземленні. "Це звичайна частина повітряних операцій", - додав він.

За його словами, "жодна з травм не є небезпечною для життя, і більшість солдатів повернулися до роботи", водночас троє десантників все ще відновлюються після травм ніг.

Активна частина маневрів почалася 5 травня зі стрільб систем залпового вогню, які випустили в цілі понад двадцяти практичних снарядів. Під час навчань відпрацьовується оборона Естонії в умовах потенційної кризової ситуації, в них беруть участь близько 2500 військовослужбовців Естонії, США і Великої Британії, понад 20 літаків і 25 вертольотів.

Як повідомив головний штаб Сил оборони Естонії, в ніч на суботу в рамках навчань Swift Response на аеродром Нурмсе був викинутий десант із близько 600 парашутистів 82-ї повітряно-десантної дивізії армії США з бойовою технікою і транспортними засобами.

Більшу частину десантників доставили в Естонію безпосередньо з бази дивізії Форт Брагг у Північній Кароліні, США. Переліт літаків з дозаправкою в повітрі зайняв близько десяти годин. Десантування відбувалося з висоти 300 метрів за допомогою військово-транспортних літаків С-17. Крім того, частина десантників була доставлена літаками С-130, з Литви, повідомив головний штаб Сил оборони.

У десантуванні також взяли участь два генерали - командувач 8-м повітряно-десантним корпусом генерал-лейтенант Майкл Е. Куріла (Michael E. Kurilla) і командир 82-ї повітряно-десантної дивізії генерал-майор Крістофер Донох’ю (Christopher Donahue).

"Естонський і американський штаби вперше провели таку складну спільну операцію. Отримано цінний досвід, який заклав фундамент планування подальших операцій", - сказав командувач Силами оборони генерал-лейтенант Мартін Герем (Martin Herem).

Згідно зі сценарієм, американські десантники висадилися на аеродромі, зайнятому приватною військовою компанією. Безпосередньо після десантування вони вступили в навчальний бій, в якому як противник виступали частини територіальної оборони добровольчої воєнізованої організації Кайтселійту (Kaitseliit).

Навчання Swift Response є складовою частиною серії навчань США Defender Europe 21, найбільших навчань Сполучених штатів в Європі за останні 25 років. Вони відбуваються одночасно в 16 європейських країнах за участю 28 000 військовослужбовців. Крім Естонії, повітряно-десантні операції проводяться в Болгарії і Румунії.

Їх метою є відпрацювання оперативного перекидання сил США в гарячі точки, а також готовності національних сил та інфраструктури приймати союзників.

Навчання Swift Response завершаться 14 травня.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстріляли 12 громад у прикордонні Сумської області

Побратимські відносини встановили Львівщина та Каліфорнія

26 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА