12:10 10.05.2021

Французькі військові знову попередили Макрона про ризик громадянської війни в країні через ісламізм

2 хв читати
Французькі військові знову попередили Макрона про ризик громадянської війни в країні через ісламізм

Група французьких військових звернулася до президента Еммануеля Макрона з листом на підтримку послання відставних колег, попередивши його, що поступки ісламізму ставлять під загрозу виживання країни, повідомляють ЗМІ Республіки.

"Ми говоримо про виживання нашої країни, про виживання вашої країни", – цитують ЗМІ витяги з листа, що з'явився в консервативному виданні Valeurs Actuelles.

"Вони (відставні військові – ІФ) душу поклали на знищення ісламізму, якому ви йдете на поступки на нашій землі", – зазначають автори послання, адресованого Макрону і Кабінету міністрів Франції.

ЗМІ зазначають, що не зрозуміло, скільки французьких військових стоять за цим листом і які у них звання. Під листом можуть вільно підписатися всі охочі.

Водночас самі автори послання описали себе як молоде покоління військових, що безпосередньо брали участь в операціях, які Франція почала після атак 2015 року.

"Якщо розпочнеться громадянська війна, військові підтримають порядок на ввіреній їм території. (…) Громадянська війна назріває у Франції, і ви (Макрон – ІФ) прекрасно про це знаєте", – попередили автори листа.

ЗМІ нагадують, що раніше лист з аналогічними застереженнями направили в ЗМІ 20 відставних французьких генералів і група офіцерів. Це звернення викликало великий резонанс у Франції. Прем'єр-міністр Франції Жан Кастекс назвав ініціативу неприпустимим втручанням військових у внутрішнє життя Франції і випадом проти республіканських принципів, а начальник Головного штабу ЗС Франції Франсуа Лекуантр пообіцяв покарати авторів листа.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстрілюють Херсон із лівого берега

Україні потрібно більше снарядів і ППО - Умєров у розмові з главою Пентагону

У Білому домі вважають за необхідне розгляд питання про допомогу Ізраїлю та Україні в Палаті представників цього тижня

Стефанчук: Україна розраховує, що завдяки мандату комісара Ради Європи будуть захищені права українців, які постраждали внаслідок російської агресії

РНБО розгляне загрози безпеці у зв'язку з роботою онлайн-казино - Зеленський

Україна запросить скликання засідання Ради "Україна - НАТО" щодо захисту неба та постачання озброєння - Зеленський

Українська авіація завдала ударів по п’яти районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали двох ракетних і 43 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу відбулося 50 бойових зіткнень

ПАРЄ закликала використати заморожені активи РФ для відновлення України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА