19:22 10.05.2021

Пентагон може відмовитися від "хмарного" проекту JEDI, контракт на який отримала Microsoft

2 хв читати
Пентагон може відмовитися від "хмарного" проекту JEDI, контракт на який отримала Microsoft

Міністерство оборони США може закрити проект створення хмарної інфраструктури зберігання даних JEDI (Joint Enterprise Defense Infrastructure), який затягується через судові позови від Amazon.com Inc. (SPB: AMZN) і піддається критиці з боку законодавців, пише газета The Wall Street Journal.

Десятирічний контракт обсягом $10 млрд на реалізацію проекту, що передбачає модернізацію технологічної інфраструктури міністерства оборони за рахунок переміщення його IT-систем з фізичних серверів у "хмару", в 2019 році отримала Microsoft Corp. (SPB: MSFT) Слідом за цим Amazon.com, яка вважалася головним претендентом на отримання цього контракту, оскільки хмарна платформа компанії - Amazon Web Services (AWS) - вже використовується ЦРУ і ще понад 5 тис. Державних агентств у США, подала позов до суду, щоб оскаржити рішення Пентагону.

У квітні поточного року федеральний суд США відхилив позов Пентагону і Microsoft, які намагалися оскаржити правомірність позову Amazon. Слідом за цим заступник міністра оборони Кетлін Хікс заявила, що відомство може переглянути проект JEDI, хоча він і необхідний йому.

Раніше Пентагон повідомляв Конгресу, що судовий спір з Amazon може істотно уповільнити реалізацію JEDI. "Перспектива тривалого судового процесу може поставити під сумнів майбутнє проекту JEDI", - йшлося в заяві міністерства оборони.

Деякі законодавці, а також урядові експерти вважають, що JEDI повинен бути закритий, і Пентагону слід дотримуватися іншого підходу, залучаючи до участі в подібних проектах відразу кілька учасників.

Уряд слідом за закриттям JEDI може створити нову "хмарну" програму за рахунок розширення чинних контрактів Пентагону з постачальниками послуг у сфері інформаційних технологій, вважає Джон Вейлер, виконавчий директор IT Acquisition Advisory Council та давній критик JEDI.

Тим часом Microsoft, визнаючи проблеми, які створює відстрочка реалізації проекту, готова продовжувати його.

"Ми згодні з урядом США в тому, що затягування судових розглядів є шкідливим і відтягує впровадження технологій в операції наших оборонних відомств, які потребують цього", - зазначають у компанії.

Акції Microsoft втрачають у ціні 0,3% на попередніх торгах у понеділок, Amazon - 0,2%.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

Швейцарія виділить 5 млрд франків на відновлення України

Рютте: Європейські країни, які мають Patriot, розглянуть власну потребу в цих системах із метою передачі їх Україні

Юрфірма "Ілляшев та Партнери" ініціювала антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну сірників з Індії та Пакистану

Кулеба: Такої інтенсивності роботи від партнерів з надання ППО не було від початку повномасштабного вторгнення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА