07:18 11.05.2021

Байден: Схвалення вакцини Pfizer-BioNTech для підлітків - "багатообіцяючий крок у боротьбі з COVID-19" у США

2 хв читати
Байден: Схвалення вакцини Pfizer-BioNTech для підлітків - "багатообіцяючий крок у боротьбі з COVID-19" у США

Рішення американського медичного регулятора схвалити застосування вакцини від COVID-19 Pfizer-BioNTech сприятиме повсюдної імунізації населення від коронавірусу, заявив президент США Джо Байден.

"Я з нетерпінням чекаю можливості докладніше розповісти про те, що сьогоднішні новини означають для нашої програми вакцинації. (...) Світло в кінці тунелю наросте, сьогодні воно стало трохи яскравішим", - йдеться в заяві президента, розміщеній на сайті Білого дому.

Він зазначив, що виданий американським Управлінням з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) дозвіл на застосування вакцини для підлітків від 12 років є "багатообіцяючим кроком у боротьбі з COVID-19".

Як повідомлялося, FDA схвалило використання вакцини проти коронавірусу Pfizer-BioNTech для підлітків віком від 12 до 15 років.

"Сьогоднішні дії дозволяють захистити молоде населення від COVID-19, наближаючи наше повернення до нормального життя і припинення пандемії", - повідомила виконуюча обов'язки комісара FDA Джанет Вудкок у своїй заяві.

"Батьки і опікуни можуть бути впевнені, що агентство провело ретельний аналіз усіх наявних даних, як і у всіх випадках дозволу на екстрене використання вакцини від COVID-19", - додала вона.

Після оголошення про дозвіл на екстрене використання вакцини консультативний комітет з вакцин Центру з контролю і профілактики захворювань (CDC) збереться в середу, щоб розглянути дані і проголосувати за рекомендації щодо використання вакцини для підлітків.

Вакцина Pfizer сьогодні дозволена для всіх осіб віком 16 років і старше. Дві інші вакцини, представлені на ринку в США, від Moderna і Johnson & Johnson, дозволені тільки для дорослих.

Pfizer планує запросити дозвіл на екстрене використання своєї вакцини COVID-19 для дітей віком від 2 до 11 років у вересні.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА