08:11 11.05.2021

Нетаньягу: Бойовики з сектора Гази ракетним обстрілом Єрусалима "перетнули червону межу"

2 хв читати
Нетаньягу: Бойовики з сектора Гази ракетним обстрілом Єрусалима "перетнули червону межу"

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу після ракетного удару з сектора Гази по околицях Єрусалима заявив, що ці дії не можна залишити без відповіді.

"Терористичні групи в Газі перетнули червону лінію в День Єрусалима, червону лінію, і атакували ракетами околиці Єрусалима", - цитує прем'єра видання "Джерузалем пост".

Він наголосив, що Ізраїль не потерпить атак на співгромадян і на свою територію і "відповість з великою силою". Водночас прем'єр визнав, що конфронтація "може тривати деякий час".

Також Нетаньягу заявив, що тим не менш, Ізраїль не хоче ескалації ситуації.

У свою чергу постпред Ізраїлю при ООН Гілад Ердал обвинуватив міжнародну спільноту, що вона закликами до Ізраїлю проявляти стриманість сприяє насильству з боку палестинців, зазначає "Джерузалем пост".

В останні дні в Єрусалимі проходять акції протесту палестинців. Так, раніше в понеділок на Храмовій горі в Єрусалимі знову відбулися зіткнення між палестинцями та ізраїльською поліцією. За даними Палестинського Червоного Хреста, поранення отримали сотні палестинців.

У понеділок з сектора Гази по Ізраїлю було випущено десятки ракет. У відповідь армія оборони Ізраїлю завдала авіаударів по анклаву, знищивши не менше восьми бойовиків ХАМАС. Ударам також піддалися ракетні установки. Зі свого боку, палестинські ЗМІ повідомили про загибель у результаті цих ударів 20 людей, серед яких дев'ятеро дітей.

Тим часом, за даними видання "Таймс оф Ізраел", зіткнення між палестинцями та ізраїльськими силами безпеки почалися у Дамаських воріт - головної брами мусульманського кварталу Старого міста Єрусалима, а також відновилися на Храмовій горі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА