12:11 11.05.2021

У РНБО до середовища олігархів упевнено зараховують 13 осіб - Данілов

2 хв читати
У РНБО до середовища олігархів упевнено зараховують 13 осіб - Данілов

Президент України Володимир Зеленський доручив Раді національної безпеки і оборони (РНБО), Антимонопольному комітету та Офісу президента розробити закон про олігархів, заявив секретар РНБО Олексій Данілов і додав, що в РНБО до них упевнено зараховують 13 осіб.

"На крайньому засіданні Ради нацбезпеки і оборони президент дав завдання апарату Ради національної безпеки, Антимонопольному комітету, Офісу президента розробити закон про олігархів, які на сьогодні мають дуже великий вплив на нашу економіку, наші внутрішньополітичні та зовнішньополітичні процеси", - заявив Данілов, виступаючи на Всеукраїнському форумі "Україна 30. Безпека країни" у вівторок у Києві.

Як зазначив Данілов, "у РНБО мають на увазі на 13 осіб, яких можна з упевненістю віднести до середовища олігархів за тими критеріями, які розраховують у РНБО".

Водночас, він не уточнив, про кого йде мова.

Як повідомлялося, 15 квітня президент України Володимир Зеленський за підсумками засідання РНБО заявив про ініціативу з розробки законопроекту щодо олігархів з метою обмеження їхнього впливу на політику й ухвалення законів в Україні.

"Я запропонував Раді національної безпеки і оборони та Офісу президента спільно з Антимонопольним комітетом розробити новий фундаментальний законопроект (такого у нас в Україні ще не було, вважаю, що га сьогодні це один із пріоритетів) про статус олігархів: що буде з такими людьми, які запроваджуватимуть санкції, як олігархи перетворюватимуться на бізнесменів", - заявив Зеленський в ефірі телеканалу "Україна 24".

За його словами, "вплив олігархів на Україну, на вибір України, на економіку України, на закони, на Верховну Раду допускати більше не можна".

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА