12:23 11.05.2021

У Києві викрили організаторів міжнародної злочинної групи, яка через інтернет-сайт намагалася продати в Індію фейкові вакцини Pfizer

2 хв читати
У Києві викрили організаторів міжнародної злочинної групи, яка через інтернет-сайт намагалася продати в Індію фейкові вакцини Pfizer

У Києві правоохоронці викрили групу осіб, що організували шахрайську схему заволодіння грошовими коштами іноземних громадян під виглядом постачання вакцини проти COVID-19 виробництва компанії Pfizer до інших країн, повідомляє прес-служба Київської міської прокуратури у вівторок.

"Згідно з матеріалами слідства, група осіб, до складу якої входять громадяни України, РФ, Нігерії та Сьєрра-Леоне, створила інтернет-сайт, орієнтований на індійських споживачів, та розмістила на ньому оголошення про можливість постачати вакцину від Pfizer. При цьому в оголошенні зазначалось про функціонування мережі підприємств, зареєстрованих на території України, що начебто мають відповідну ліцензію на виготовлення та продаж такої вакцини", - йдеться в повідомленні.

У ньому зазначено, що в подальшому, з метою створення у потенційних покупців хибного уявлення про наявність вакцини та законність своїх дій, учасники злочинної групи надавали підроблені гарантійні листи від українських банків із зазначенням розрахункових рахунків, відкритих на громадян України, для переказу коштів. Вартість фейкових вакцин становила $250.

"У рамках розслідування, розпочатого за фактом шахрайських дій зазначеної групи, окружна прокуратура спільно з Подільським управлінням Нацполіції в м. Києві, у взаємодії з іншими правоохоронними органами, а також за сприяння МОЗ України та компанії Pfizer, зловмисників було викрито на етапі отримання авансових платежів", - повідомляють правоохоронці.

Вони уточнюють, що суму збитків та кількість ошуканих іноземних громадян наразі встановлюють.

Також тривають заходи зі встановлення всіх учасників злочинної групи, частина з яких перебуває поза межами України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА