12:58 11.05.2021

Аваков: Сили і засоби громадської безпеки та цивільного захисту готові до виконання завдань

2 хв читати
Аваков: Сили і засоби громадської безпеки та цивільного захисту готові до виконання завдань

Сили та засоби громадської безпеки і цивільного захисту загалом готові до виконання завдань із гарантування безпеки, заявляє міністр внутрішніх справ України Арсеній Аваков.

Виступаючи у вівторок на Всеукраїнському форумі "Україна 30. Безпека країни", міністр зазначив, що громадська безпека – "це забезпечення двох принципових складових: безпеки людини, безпеки держави".

"Наша основна мета - створення безпечного середовища для кожного українця з забезпеченням прав людини, із захищеними кордонами та з якісним поліцейським сервісом", - зазначив міністр.

Аваков нагадав про розроблений проект Стратегії громадської безпеки та цивільного захисту. Він зазначив, що це "дасть можливість створити потужний механізм, який відповідає викликам сьогодення".

Зокрема, за словами глави МВС, міністерство спільно з французькими колегами продовжує реалізацію проекту щодо посилення кордонів. За його словами, українські прикордонники вже отримали сучасні катери. Також, як наголосив глава МВС, впроваджується система авіаційної безпеки в Україні. Україна вже має 28 вертольотів, а в Ніжині буде розгорнуто інфраструктуру авіаційної техніки ДСНС. Крім того, міністр відзначив розвиток системи аеромедицини в частині екстреної евакуації і трансплантації.

Окремо Аваков відзначив ефективність роботи фото- та відеофіксації ДТП, наголосивши, що за півроку на 48 ділянках, де встановлено цю систему, кількість ДТП знизилася втричі. За словами глави МВС, завдання міністерства на поточний рік – встановити понад 290 таких комплексів у всій Україні.

Крім того, міністр відзначив доступність електронних сервісів МВС і пообіцяв, що буде змінено процедуру стягнення штрафів - "ми відмовимося від "листів щастя".

Ще одним успішним проектом МВС Аваков назвав проект "Поліцейський офіцер громади". За його словами, нині 279 ОТГ уже мають свого офіцера.

Ще одним важливим напрямом в реформуванні міністерства, що безпосередньо посилює громадську безпеку людини та держави загалом, міністр назвав реформування Гідрометеослужби ДСНС за сучасними стандартами.

"Сили та засоби громадської безпеки і цивільного захисту загалом готові до виконання завдань за призначенням", - запевнив глава МВС.

Водночас він зазначив, що обмеженість можливостей у деяких напрямах зумовлена недостатнім рівнем забезпечення, зокрема технічного і спеціальними засобами.

"Інфраструктура сил громадської безпеки цивільного захисту загалом забезпечує ефективну роботу, але потребує суттєвої модернізації", - підсумував Аваков.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА