13:05 11.05.2021

Екс-гендиректора одного з найбільших підприємств Сумщини підозрюють у махінаціях із майном зі збитками в 20 млн грн - прокуратура

2 хв читати
Екс-гендиректора одного з найбільших підприємств Сумщини підозрюють у махінаціях із майном зі збитками в 20 млн грн - прокуратура

Правоохоронці Сумської області повідомили про підозру колишньому генеральному директору акціонерного товариства "Сумське машинобудівне науково-виробниче об'єднання" за фактом невиконання рішення суду та зловживання повноваженнями, що спричинило тяжкі наслідки, повідомляє прокуратура Сумської області у вівторок.

"За даними слідства, генеральний директор, зловживаючи повноваженнями, за попередньою змовою з приватним виконавцем допустив незаконне відчуження за заниженою ціною на користь наближеної особи нежитлового приміщення готелю, що належав об'єднанню", - йдеться в повідомленні.

У ньому уточнюється, що незважаючи на наявність значної суми заборгованості перед фізичними та юридичними особами, підтвердженої судовими рішеннями, з передбачених за укладеним договором коштів за готель у сумі 19,5 млн грн було виплачено лише 52 тис. грн як стягнення заборгованості за виплату заробітної плати одному працівникові товариства.

Унаслідок таких злочинних дій іншим стягувачам заборгованості завдано матеріальної шкоди на загальну суму понад 20 млн грн.

"Також повідомлено про підозру приватному виконавцю, яка за заявою про примусове виконання рішення суду щодо стягнення заборгованості лише одного працівника товариства, ігноруючи інших стягувачів, у Єдиному державному реєстрі речових прав на нерухоме майно змінила дані про обтяження, відтак незаконно зняла арешт з нежитлового приміщення готелю, що стало підставою для його реалізації (ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 364-1, ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 382, ч. 3 ст. 362 КК України)", - повідомляють правоохоронці.

Вони зазначають, що досудове слідство здійснює Слідче управління Головного управління Нацполіції в Сумській області за оперативного супроводу Управління Служби безпеки України в Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА