14:28 11.05.2021

Напад Росії на Україну в 2014 році не був спричинений виключно євроатлантичними прагненнями Києва - Зеленський

2 хв читати
Напад Росії на Україну в 2014 році не був спричинений виключно євроатлантичними прагненнями Києва - Зеленський

Євроатлантичні прагнення України не були єдиною причиною подій 2014 року, під час яких Росія тимчасово окупувала Кримський півострів й активно підтримувала сепаратистські незаконні збройні формування на південному сході Україні, заявив президент України Володимир Зеленський.

Про це він сказав у вівторок у рамках форуму "Україна 30. Безпека країни", відповідаючи на запитання журналіста про можливість нової військової ескалації та посилення агресії з боку РФ, якщо Україна отримає План дій щодо членства в НАТО.

"Ми дуже любимо філософствувати щодо НАТО. Якщо ми вступимо в НАТО, Росія цього дуже не хоче. Якщо ми отримаємо ПДЧ, почнеться повноцінна війна. А що було в 2014 році? Ми отримали ПДЧ? Чи ми ввійшли в Євросоюз? Що було? Я вважаю, нічого не було. Тому не через це (через євроатлантичні прагнення України - ІФ) це (окупувала Крим і підтримувала сепаратистів на південному сході України - ІФ) робила Росія", - зазначив Зеленський.

Він наголосив, що всі розмови про те, що Росія нібито захищала свої інтереси через можливе розміщення американських військових баз на території України, є безглуздими.

"Я вважаю, що причини були іншими. Їх було дуже багато. Упевнений, що колись ми знайдемо час і історія знайде всі відповіді на те, чому була така серйозна ескалація й анексія і втрата всіх наших відносин", - резюмував президент.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рютте: Європейські країни, які мають Patriot, розглянуть власну потребу в цих системах із метою передачі їх Україні

Юрфірма "Ілляшев та Партнери" ініціювала антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну сірників з Індії та Пакистану

Кулеба: Такої інтенсивності роботи від партнерів з надання ППО не було від початку повномасштабного вторгнення

Президент Єврокомісії знову каже, що непередбачений прибуток від заморожених росактивів може бути використано для військових потреб України

Росіяни обстріляли Львове Херсонської області, пошкоджено школу

Велика Британія передала Міноборони України обладнання для роботи з реєстром "Оберіг"

Росіяни за добу завдали 6 ракетних і 63 авіаційних ударів по території України

Українська авіація завдала дев’ять ударів по районах зосередження противника

На лінії фронту зафіксовано 71 бойове зіткнення

Шольц: Сподіваємося, що ще шість систем "Patriot" буде знайдено для України від НАТО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА