14:55 11.05.2021

Зеленський: Україна має домовитися про партнерство з виробниками вакцин і створити власні потужності для виробництва COVID-вакцин

2 хв читати
Зеленський: Україна має домовитися про партнерство з виробниками вакцин і створити власні потужності для виробництва COVID-вакцин

Президент України Володимир Зеленський вважає, що Україна має домовитися про стратегічне партнерство з виробниками вакцин від різних хвороб, а також створити власні потужності для оперативного виробництва вакцин проти коронавірусу у тому разі, якщо на міжнародному рівні буде ухвалено рішення про відкриття публічного доступу до формул вакцини від COVID-19.

Як повідомляє прес-служба президента у вівторок, відповідну заяву Зеленський зробив під час селекторної наради з питань протидії коронавірусу.

Зазначено, що під час заходу міністр охорони здоров'я Максим Степанов доповів, що 9 травня в Україну прибуло ще 500 тисяч доз вакцини CoronaVac виробництва компанії Sinovac Biotech. Окремо чиновник торкнувся теми вакцинації від грипу восени 2021 року, запропонувавши придбати для основних груп ризику орієнтовно 2,5 млн доз вакцин.

"Я хотів би отримати всебічну стратегію щодо програми вакцинації в Україні. Мова не лише про COVID-19, а й про інші необхідні щеплення", - сказав Володимир Зеленський, реагуючи на цю пропозицію міністра.

Президент заявив про те, що Україна має домовитися про стратегічне партнерство з виробниками вакцин.

"Щоб в Україні було розташоване виробництво цих вакцин. Маємо вести мову про комплексний підхід та взаємодію", - зазначив він.

Глава держави також наголосив на необхідності мати відповідні потужності, щоб можна було "оперативно запустити виробництво у країні вакцин проти коронавірусу, якщо на міжнародному рівні буде ухвалено рішення про відкриття публічного доступу до формули вакцини від COVID-19".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА