15:52 11.05.2021

Генпрокурор підписала підозри Медведчуку та Козаку, СБУ встановлює місцезнаходження Медведчука

3 хв читати
Генпрокурор підписала підозри Медведчуку та Козаку, СБУ встановлює місцезнаходження Медведчука

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова підписала підозри в державній зраді та замаху на розкрадання національних ресурсів у Криму народним депутатам Віктору Медведчуку та Тарасу Козаку.

"Інформую суспільство про те, що сьогодні я поставила свій підпис на повідомленнях про підозру двом народним депутатам українського парламенту - М і К. Ми з колегами із правоохоронних органів провели масу слідчих дій, отримали багато експертних висновків, в ході досудового розслідування допитали цінних свідків. Робота велась ефективно, ми робили все можливе, щоб інформація залишалася у вакуумі", - написала Венедіктова на сторінці у Facebook.

Як стало відомо агентству "Інтерфакс-Україна", йдеться про Медведчука і Козака.

Венедіктова наголосила, що за результатами вивчення зібраних матеріалів справи дійшла висновку про необхідність узяти на себе відповідальність повідомити нардепам про підозру.

"Вважаю, що слідство і прокурори сьогодні отримали достатньо підстав для зміни їхнього статусу зі свідків на підозрюваних. Отже, народні депутати М і К підозрюються в державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів в українському Криму", - додала вона.

Генпрокурор також повідомила, що за результатами обшуків місцезнаходження нардепа М не встановлено, СБУ вживає відповідних заходів щодо встановлення його місцезнаходження і вручення йому клопотання про тримання під вартою.

"Висновки: Вважати Крим частиною іншої держави - не можна. Сприяти і безпосередньо брати участь у передачі цінних документів, що стосуються українських надр, грошовий еквівалент ресурсів яких становить 38 млрд грн, - не можна. Ставати правонаступником української власності, що по праву належить громадянам України, - не можна. Розкривати відомості, що містять держтаємницю, - не можна", - підсумувала Венедіктова.

Як повідомлялося, співробітники Служби безпеки України провели слідчі дії в будинку народного депутата (фракція "Опозиційна платформа - За життя"), лідера Всеукраїнського громадського руху "Український вибір - Право народу" Віктора Медведчука.

"Обшуки відбуваються. Вичерпні коментарі з цього приводу буде надано пізніше", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі СБУ.

Як уточнило агентству джерело, обшуки відбуваються в кількох місцях.

Як повідомлялося, 25 березня СБУ здійснила обшуки в офісах Всеукраїнського громадського руху "Український вибір - Право народу", лідером якого є Віктор Медведчук, повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в правоохоронних органах.

"Є підстави вважати, що керівництво "Українського вибору", яке перебуває у Києві, продовжує координувати діяльність його членів в АР Крим, незважаючи на спроби публічно відмежуватися від незаконних дій своїх колег на півострові", - зазначив співрозмовник агентства.

26 березня українські правоохоронці повідомили про підозру в державній зраді (ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України) і посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 2 ст. 110 КК України) трьом керівникам ініціативних груп громадського руху "Український вибір".

За інформацією правоохоронців, підозрювані брали участь в організації та проведенні "референдуму" на території Кримського півострова, чим сприяли його подальшій окупації Російською Федерацією.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА