19:39 11.05.2021

Процес розробки 15 документів в оборонному секторі України планується завершити восени поточного року - Машовець

2 хв читати
Процес розробки 15 документів в оборонному секторі України планується завершити восени поточного року - Машовець

Процес розробки 15 засадничих документів, що стосуються діяльності сектора національної безпеки та оборони, планується завершити восени 2021 року, повідомив заступник керівника Офісу президента України Роман Машовець.

"На основі положень Стратегії національної безпеки та оборони розробляються 14 стратегій і одна національна програма. Це засадничі документи, які охоплюють усі сфери національної безпеки та оборони і є основою для розробки детальних планів і їх імплементації. Цей процес планується завершити до кінця серпня цього року", - повідомив Роман Машовець під час виступу на форумі "Україна 30. Безпека країни" в Києві.

За словами Машовця, розробляються такі документи, як "проект Стратегічного оборонного бюлетеня, План оборони України, стратегія розвитку ОПК, державна програма розвитку Збройних сил України та інші".

Він також зазначив, що більшість із цих стратегій розробляється уперше.

"І зазначених документів 11 має схвалити РНБО, ще чотири розробляє і схвалює Кабінет Міністрів України", - додав заступник керівника Офісу президента.

Крім того, за словами Машовця, "в Україні вживаються заходи зі створення національної системи стійкості (спроможності українського суспільства протистояти загрозам), яка є однією з трьох основ Стратегії національної безпеки і оборони - поряд зі стримуванням і взаємодією".

"Як зазначив президент, ця концепція перебуває на стадії завершення, для чого працює відповідна міжвідомча комісія. Результатом має стати чітка система координації суб'єктів безпеки та оборони для підтримки управління при захисті основних потреб людей у разі природних катаклізмів, техногенних аварій, а також інших подій техногенного характеру", - повідомив Машовець.

За його словами, в розробці цієї концепції Україні допомагають НАТО і країни-члени, а у вересні 2021 року відбудуться спільні навчання за широким спектром питань стійкості.

Він також повідомив, що Україна планує долучитися до ініціативи США з колективного захисту держав у кіберпросторі Cyber Flag, оскільки це може значно підвищити захист у кіберпросторі й дасть змогу зробити вагомий внесок у міжнародну безпеку.

Машовець зазначив, що ці документи стратегічного планування стануть основою для розробки або внесення змін до цілої низки законодавчих актів у сфері безпеки та оборони, що, у свою чергу, системно розвиватиме сектор національної безпеки та оборони з метою інтеграції в євроатлантичне співтовариство і протидії російській агресії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Україні частка негрошових соціальних послуг становить лише 6% - Жолнович

Експрацівник оборонного заводу в Миколаєві за допомогою дронів шпигував для ворога за комплексами ППО

В Україні зростає "чорний ринок" документів про підвищення кваліфікації для вчителів - освітній омбудсмен

НАТО зацікавлене в досвіді України у веденні комунікацій під час війни - Мінкультури

Окупанти вночі обстріляли Селидове, поранено 4 місцевих жителів - прокуратура

Окупанти обстріляли Конотоп, Середину-Буду і 23 села Сумської області за добу, про постраждалих не повідомляють

ЄС підготував законопроєкт про передачу Україні прибутку від заморожених активів РФ у липні поточного року - ЗМІ

На запорізькому напрямку воїни ССО спалили десять одиниць важкої та автотехніки ворога

Унаслідок обстрілів РФ на Донеччині за добу загинув один місцевий житель, ще п’ятеро дістали поранення

За добу окупанти обстріляли близько 20 населених пунктів Харківщини, постраждав мирний мешканець

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА