19:49 11.05.2021

Підозра Медведчуку в держзраді - це результат політики Зеленського щодо дій олігархів - Подоляк

2 хв читати
Підозра Медведчуку в держзраді - це результат політики Зеленського щодо дій олігархів - Подоляк

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк розцінює висунуту Офісом генерального прокурора України підозру бізнесмену та народному депутату Віктору Медведчуку в державній зраді як прямий результат конструктивного підходу політики президента Володимира Зеленського до деструктивних дій олігархів.

"Такий підхід Зеленського до оцінки реального місця і реальної деструктивної ролі того чи іншого персонажа у вітчизняній політиці вперше за багато років дав змогу правоохоронним органам і Офісу генерального прокурора проаналізувати діяльність Медведчука в повній відповідності до закону. І зробити відповідні висновки у вигляді цілком конкретної підозри за важкою "зрадницькою" статтею", - сказав Подоляк у коментарі інформаційному агентству "Інтерфакс-Україна".

За його словами, "Зеленський принципово відрізняється від тих, хто очолював державу раніше". "Він не йде на "договорняки" й не розуміє, що таке кулуарні "можливості" для збагачення в олігархічному пулі, як це робили ті, хто управляв країною раніше", - зазначив Подоляк.

Радник керівника Офісу президента додав, що "діяльність Медведчука, реальну суть якої в Україні всі чудово розуміли, впродовж десятиліть не призводила до отримання ним підозр у відповідних кримінальних провадженнях".

"До сьогодні Медведчук легко адаптувався до різної влади ... Він з усіма знаходив способи взаємовигідно співпрацювати, що і призвело його в зовсім нещодавній період президентства Порошенка навіть до статусу ще одного олігарха. Вкрай впливового. Вкрай небезпечного з точки зору впливу на нашу державність. Украй невразливого", - сказав Подоляк.

"Упродовж останніх п'яти-семи років зображав неймовірну топ-фігуру, яка була недоторканна. А насправді з'ясувалося, що Медведчук нічого не вартий без тих, хто був на Банковій раніше і зовсім неграціозно "кришував" його діяльність", - додав радник глави Офісу президента.

Також Подоляк зазначив, що "рівність усіх перед законом і, зокрема, надбагатих людей - це те, заради чого й повинна працювати держава".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА