07:30 12.05.2021

Трамп звинуватив Байдена в "слабкості і відсутності підтримки Ізраїлю"

2 хв читати
Трамп звинуватив Байдена в "слабкості і відсутності підтримки Ізраїлю"

Колишній президент США Дональд Трамп заявив, що "слабкість" нинішнього американського лідера Джо Байдена і відсутність належної підтримки Єрусалима з його боку призвела до ескалації напруженості в Ізраїлі.

"Коли я займав цей пост, ми були відомі як мирне президентство, тому що противники Ізраїлю знали, що Сполучені Штати твердо стоять на боці Ізраїлю, і в разі нападу на Ізраїль буде швидка відплата", - йдеться в заяві Трампа, опублікованій на його новому сайті.

"За Байдена світ стає все більш жорстоким і нестабільним, оскільки слабкість Байдена і відсутність підтримки Ізраїлю призводять до нових нападів на наших союзників", - зазначив екс-президент.

На його думку, Америка завжди повинна бути на боці Ізраїлю і "ясно дати зрозуміти, що палестинці повинні покласти край насильству, терору і ракетному обстрілу, а також, що США завжди будуть рішуче підтримувати право Ізраїлю на самооборону".

Ізраїль раніше цього тижня почав наносити удари по Газі у відповідь на проведені звідти ракетні обстріли ізраїльських міст.

Начальник генштабу Армії оборони Ізраїлю Авів Кохаві повідомив, що військові за останні півтора дня завдали ударів по більш ніж 500 цілях у секторі Гази. За його інформацією, загинули десятки палестинських бойовиків.

У свою чергу у вівторок ввечері палестинське угруповання ХАМАС повідомило, що запустило в бік Тель-Авіва 130 ракет. Деякі з них розірвалися на території населених пунктів у центральній частині Ізраїлю. Надійшли повідомлення про поранених і про одного загиблого.

Спочатку бойовики в секторі Гази почали запускати ракети, щоб підтримати палестинських демонстрантів в Єрусалимі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА