07:35 12.05.2021

Радбез ООН обговорить у середу ескалацію палестино-ізраїльського конфлікту

2 хв читати
Радбез ООН обговорить у середу ескалацію палестино-ізраїльського конфлікту

Рада безпеки ООН збереться в середу для обговорення ситуації в зоні палестино-ізраїльського конфлікту, повідомляє The Jerusalem Post з посиланням на дипломатичні джерела.

"Рада Безпеки ООН збереться в середу в приватному порядку, щоб обговорити найбільш серйозний спалах бойових дій з 2019 року, між Ізраїлем і збройними угрупованнями в Газі, контрольованої ісламістами ХАМАС", - пише видання.

Раніше генсек ООН Антоніу Гутерреш закликав до негайного припинення "наростаючого насильства".

"Ізраїльські сили безпеки повинні проявляти максимальну стриманість і калібрувати застосування сили. Невибіркові ракетні та мінометні обстріли ізраїльських населених пунктів неприйнятні", - заявив офіційний представник генерального секретаря ООН Стефан Дюжаррік.

Спецпосланець ООН з близькосхідного врегулювання Тор Веннесланд також закликав Палестину та Ізраїль до деескалації ситуації.

"Негайно припиніть вогонь. Ми наближаємося до повномасштабної війни. Лідери всіх сторін повинні взяти на себе відповідальність за деескалацію. Ціна війни в Газі руйнівна і оплачується звичайними людьми. ООН працює з усіма сторонами, щоб відновити спокій. Негайно припиніть насильство", - написав він у Twitter.

Тим часом неназваний високопоставлений чиновник, якого цитує The Jerusalem Post, заявив, що Ізраїль поки не готовий вести переговори з припинення вогню.

"ХАМАС випустив купу ракет, а потім, звичайно, вони хочуть припинення вогню, це ідеально для них, їм не потрібно платити ціну за обстріл Єрусалима", - сказав чиновник.

"Припинення вогню буде, коли ми будемо готові до цього", - додав він.

Тим часом міністр закордонних справ Ізраїлю Габі Ашкеназі в розмові з держсекретарем США Ентоні Блінкеном "наголосив, що Ізраїль має право захищати свій суверенітет і не допустить спроб завдати шкоди своїм громадянам", повідомляють ізраїльські ЗМІ.

Він заявив, що Ізраїль буде продовжувати застосовувати "важку руку проти терористів ХАМАС".

"ХАМАС вибрав шлях тероризму і випустив понад 600 ракет по цивільному населенню в Єрусалимі, столиці Ізраїлю, а також у центрі Ізраїлю і на півдні країни, поранивши десятки невинних людей і вбивши трьох", - додав він.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу також заявив, що палестинські угруповання ХАМАС та "Ісламський джихад" заплатять за проведений цього тижня ракетний обстріл Ізраїлю.

"Вони заплатять дуже велику ціну", - наводять його слова ізраїльські ЗМІ.

Ізраїль раніше цього тижня почав наносити удари по Газі у відповідь на проведені звідти ракетні обстріли ізраїльських міст.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

Ворог обстріляв із артилерії Куцурубську громаду Миколаївської області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА