12:22 12.05.2021

Україна потребує посилення ППО - Таран

1 хв читати
Україна потребує посилення ППО - Таран

Міністр оборони України Андрій Таран зазначає, що в Україні необхідно посилювати протиповітряну оборону (ППО), оскільки РФ може в будь-який момент завдати ракетного удару.

"Я як міністр оборони вважаю, що нам треба ще багато чого зробити, щоб посилити протиповітряну оборону в країні. Насамперед це стосується протиракетної оборони. Тому що ми знаємо, що Російська Федерація має велику кількість крилатих ракет, які можуть у будь-який час завдати удару по території України", - сказав Таран журналістам після виступу на Всеукраїнському форумі "Україна 30. Безпека країни" в середу.

Водночас глава відомства відмовився обговорювати питання фінансування державного оборонного замовлення і його наповнення тим чи тим озброєнням, зокрема в частині проекту оперативно-тактичного ракетного комплексу. "Як фінансується і що підпадає під включення до державного оборонного замовлення, належить до категорії державної таємниці. Я не хочу обговорювати", - сказав він.

Міністр оборони також підтвердив слова президента України Володимира Зеленського про часткове відведення російських збройних формувань від українських кордонів, а також про часткове зниження снайперської активності на сході України. Однак, за словами Тарана, "спостерігається одночасне збільшення використання проросійськими збройними формуваннями безпілотних літальних апаратів на сході країни".

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА