12:50 12.05.2021

Поліція розпочала 17 кримінальних проваджень за поширення забороненої символіки 9 травня

2 хв читати
Поліція розпочала 17 кримінальних проваджень за поширення забороненої символіки 9 травня

За період травневих заходів і свят правоохоронці зафіксували кілька подій, пов'язаних із використанням забороненої символіки, повідомив голова Національної поліції України Ігор Клименко на селекторній нараді.

"Хочу подякувати поліцейським, зокрема Одеси, Закарпаття, Львівської, Запорізької, Луганської областей, які вчасно зреагували та чудово спрацювали. Не дали "розгулятися" порушникам та підбурити ситуацію. Особовий склад діяв дуже чітко, не дозволив ситуації вийти з-під контролю і цим людям, які намагалися створити провокацію, цю "картинку" для наших ворогів, погасили. Взагалі лише 9 травня ми склали 22 адмінпротоколи та розпочали 17 кримінальних проваджень за поширення забороненої символіки комуністичного та нацистського режимів", - розповів Клименко, повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ.

Заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий, у свою чергу, зазначив, що підрозділи системи МВС впоралися з поставленими завданнями. Він зазначив, що в ніч із 1 на 2 травня відбулися богослужіння в 13 975 храмах із нагоди Великодня. Загальна кількість вірян, що взяли участь, - понад 1 млн 327 тис. осіб. Публічну безпеку забезпечували 30,2 тис. правоохоронців.

"Що стосується 7-ї річниці трагічних подій в Одесі, то публічну безпеку забезпечували 2,5 тисячі правоохоронців. Крім того, було залучено 600 поліцейських і 500 гвардійців з інших регіонів", - сказав він.

Яровий також повідомив, що в День пам'яті та примирення відбулося 435 заходів, у яких взяли участь понад 14 тис. людей. У День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні відбулося 729 заходів, участь взяли 62,2 тисяч людей, безпеку забезпечували понад 12,5 тис. правоохоронців.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА