13:59 12.05.2021

В Україні посилять заходи безпеки з початком курортного сезону

2 хв читати
В Україні посилять заходи безпеки з початком курортного сезону

Міністерство внутрішніх справ України до початку курортного сезону посилить заходи безпеки, особливу увагу буде приділено безпеці пасажирських перевезень, повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий на селекторній нараді у вівторок.

"Активний курортний сезон - це період підвищеної небезпеки, особливо на завантажених транспортом українських дорогах. Усі підрозділи МВС мають бути готові до забезпечення безпеки, потрібно скласти графіки залучення особового складу, визначити особливо небезпечні місця на дорогах, провести превентивну роботу з перевізниками", - пояснив Яровий, повідомляє прес-служба МВС України.

Крім того, МВС зосередиться на протипожежних заходах і на гарантуванні безпеки дітей у період літніх канікул у місцях масового відпочинку та оздоровлення, а також під час екскурсій, повідомив голова Національної поліції України Ігор Клименко.

Він зазначив, що вже проведено превентивну роботу з безпеки дорожнього руху, що дало змогу у святкові дні на 12% скоротити кількість загиблих і травмованих унаслідок ДТП і на 17% - з початку року порівняно з аналогічним періодом 2020 року.

Командувач Національної гвардії України Микола Балан наголосив, що особливу увагу під час курортного сезону потрібно звернути на узбережжя біля району проведення Операції об'єднаних сил та околиць.

Голова Державної прикордонної служби України Сергій Дейнеко зазначив, що з середини травня очікується зростання пасажиропотоку та виїзду українців на відпочинок переважно через пункти пропуску повітряного сполучення. Наразі здійснюється близько 250 рейсів на добу, прогнозується збільшення на 30%.

Голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін повідомив, що пожежонебезпечний період розпочався, але поки що ситуація з пожежами в природних екосистемах залишається контрольованою.

"З початку року в природних екосистемах ліквідовано майже 9,5 тис. пожеж, до гасіння яких було залучено близько 38 тис. рятувальників і понад 10 тис. одиниць техніки", - розповів він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА