15:26 12.05.2021

Найближчим часом буде подано перший позов від імені Порошенка проти Гордона за наклеп - адвокат Новіков

2 хв читати
Найближчим часом буде подано перший позов від імені Порошенка проти Гордона за наклеп - адвокат Новіков

 Адвокати п'ятого президента України, лідера партії "Європейська солідарність" Петра Порошенка найближчим часом подадуть перший позов за наклеп проти Дмитра Гордона, повідомив адвокат Ілля Новіков.

"7 травня цього року в ефірі ток-шоу "Свобода слова Савіка Шустера" відомий журналіст Дмитро Гордон випустив на свободу деякі слова, які повинні мати наслідки. Конкретно він заявив і зробив це у формі твердження, що п’ятий Президент України Порошенко "вступив у злочинну змову з Путіним і наказав у рамках цієї злочинної угоди українській армії полишити Маріуполь", - розповів Новіков, повідомляє прес-служба "Євросолідарності".

Він зазначив, що ніхто не оскаржує право Гордона критично висловлюватися про політику Порошенка, однак "йдеться про зловживання свободою слова". Наклеп, навіть якщо він супроводжується словами "я вважаю", "це моя думка", а далі йде не думка, а ствердження, не користується імунітетом".

"Ми анонсуємо, що найближчим часом, у найближчі дні, як тільки будуть виконані всі необхідні формальності, буде поданий перший такого роду позов від імені Петра Порошенка до Гордона з вимогою визнати недостовірним розповсюдження цього твердження", - заявив Новіков.

"У Дмитра Гордона буде можливість висловитися з цього приводу. Якщо він вважає, що це все ж таки думка, а не твердження, він може про це сказати – що він не знає про це достовірно, а він так думає. У нього буде можливість повідомити, які у нього є докази, якщо вони є. Я думаю, що їх немає. Так чи інакше буде можливість дати пояснення не у форматі ток-шоу, яке мало до чого зобов’язує, а у форматі формалізованої судової процедури. До цього давно йшло, і очевидно цей момент настав", - зазначив Новіков.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА