15:29 12.05.2021

ВАКС засудив до 5 років позбавлення волі громадянина Молдови, що пропонував хабар за зняття арешту із судна Sky Moon

2 хв читати
ВАКС засудив до 5 років позбавлення волі громадянина Молдови, що пропонував хабар за зняття арешту із судна Sky Moon

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) засудив до п’яти років позбавлення волі громадянина Молдови, що намагався підкупити військового прокурора, повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП).

"12 травня 2021 року вироком Вищого антикорупційного суду громадянина Молдови, викритого на пропозиції та наданні неправомірної вигоди у розмірі $75 тис. військовому прокурору Південного регіону України, засуджено до п’яти років позбавлення волі", - йдеться в повідомленні на сторінці САП у Facebook.

За інформацією САП, громадянин Молдови в грудні 2016 року запропонував військовому прокурору хабар за зняття арешту з судна Sky Moon, затриманого під час проведення військовою прокуратурою Південного регіону України досудового розслідування, а також з вантажу - товарної партії технічної соди. Затримали його одразу після надання неправомірної вигоди.

"Вироком суду, який погодився з аргументами прокурора САП та детективів НАБУ, громадянина Молдови визнано винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України та засуджено до п’яти років позбавлення волі зі спеціальною конфіскацією $75 тис.", - інформують у САП.

Вирок ВАКС може бути оскаржено протягом 30 днів з моменту його проголошення.

Як повідомлялося, судно Sky Moon (прапор - Танзанія) затримали 30 листопада 2016 року в українських внутрішніх водах на річці Дунай за порушення порядку в'їзду-виїзду на тимчасово окуповану територію АР Крим.

Слідство встановило, що капітан судна Sky Moon, діючи за попередньою змовою з представником судновласника, відправниками й одержувачами вантажів, протягом 2016 року вісім разів забезпечував заходження морського судна в закриті кримські порти Керчі, Феодосії та Севастополя. Порушуючи вимоги міжнародного права та законодавства України, капітан переміщав до Туреччини та Молдови брухт, кальциновану й технічну соду, насіння льону.

Представник судновласника в грудні 2016 року намагався підкупити військового прокурора, щоб урегулювати питання з кримінальним провадженням.

17 березня 2017 року стало відомо, що всім членам екіпажу судна Sky Moon заборонено в'їзд в Україну терміном на три роки. Так, 15 березня Малиновський районний суд Одеси постановив визнати капітана винним, а саме судно і вантаж - конфіскувати в дохід держави. У 2018 році Держприкордонслужба повідомила, що судно буде передано Військово-Морським силам України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сирський обговорив із командувачем оборони Данії потреби ЗС України та допомогу

Клименко про розстріл поліцейських у Вінницькій області: Цей трагічний випадок показує, що тилу для поліцейських немає

Ворог уранці атакував Одесу, пошкоджено об'єкт інфраструктури - ОВА

Окупанти обстріляли Суми, Білопілля та 13 сіл у Сумській і Чернігівській областях за добу, поранено двох мирних жителів

Зеленський підтримав реконструкцію міськлікарні №2 Кривого Рогу для лікування поранених військових

У Дніпрі завершено рятувальну операцію після ракетного удару РФ

Зеленський ввів у дію рішення РНБО, що забороняє військовим грати в азартні ігри в Інтернеті

На Вінниччині невідомі вночі розстріляли поліцейських, один із них загинув, у двох областях запроваджено спецоперацію

Ворог за добу здійснив майже 300 ударів по семи населених пунктах Запорізької області

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область, є загиблий

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА