17:39 12.05.2021

Через призупинення Непалом міжнародного авіасполучення в країні вимушено залишилися 107 українців - МЗС

2 хв читати
Через призупинення Непалом міжнародного авіасполучення в країні вимушено залишилися 107 українців - МЗС

У зв'язку з призупиненням непальським урядом міжнародного авіасполучення до 31 травня 2021 року на території Непалу вимушено залишилися 107 громадян України, переважно альпіністи й туристи, повідомив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

"45 осіб розмістилися в готелях Катманду, вони забезпечені всім необхідним. Решта громадян перебувають у гірській місцевості. У чотирьох українців виявлено COVID-19, їм надається необхідна допомога. Стан їхнього здоров'я задовільний", - сказав Ніколенко агентству "Інтерфакс-Україна" у середу.

За його словами, посольство України в Індії підтримує зв'язок зі співвітчизниками безпосередньо або через представників туристичних компаній, які організовували відповідні тури.

Ніколенко додав, що, крім загальної групи в соціальній мережі, для обробки звернень громадян, що застрягли у Непалі, або їхніх родичів функціонує цілодобова гаряча лінія МЗС України: 044 238-16-57, 044 238-15-88. Для надання оперативної консульської допомоги українцям у Катманду також працює почесний консул України.

"Дипломати працюють над вирішенням питання якнайшвидшого повернення українських громадян на батьківщину. Водночас маємо розуміти, що в Непалі діють суворі карантинні обмеження", - пояснив спікер.

Ніколенко повідомив, що наразі опрацьовується можливість виїзду українців на репатріаційних рейсах іноземних держав.

"За наявною інформацією, запит на отримання дозволу непальського боку на виконання чартерних рейсів до Непалу подала авіакомпанія Turkish Airlines. Тримаємо цю справу на контролі", - зазначив він.

Речник МЗС звернув увагу на те, що навколо ситуації з нашими громадянами в Непалі поширюється багато недостовірної інформації.

"Хочу всіх заспокоїти - своїх напризволяще не залишимо. Українська сторона також звернулася до індійського уряду з проханням дозволити транзит наших громадян територією Індії", - наголосив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА