19:26 12.05.2021

Зеленський закликав владу Литви приєднатися до переконання європейських партнерів у доцільності підписання двосторонніх декларацій про європейську перспективу України

2 хв читати
Зеленський закликав владу Литви приєднатися до переконання європейських партнерів у доцільності підписання двосторонніх декларацій про європейську перспективу України

Президент України Володимир Зеленський під час переговорів зі спікером Сеймасу Литви Вікторією Чмілітє-Нільсен закликав владу Литви приєднатися до переконання європейських партнерів у доцільності підписання двосторонніх декларацій про європейську перспективу України, повідомляє прес-служба президента.

"Литва першою підписала двосторонню Декларацію про підтримку українського прагнення до Європейського Союзу. Хочу за це подякувати Президенту Науседі", - цитує Зеленського його прес-служба.

Сторони також обговорили стратегічну мету України щодо політичної асоціації та економічної інтеграції в Європейський Союз.

"Президент України закликав Литву приєднатися до переконання європейських партнерів у доцільності підписання з Україною двосторонніх декларацій про європейську перспективу", - повідомляється на сайті глави держави.

Як повідомляється, "президент подякував литовській стороні за підтримку територіальної цілісності і суверенітету України, а також за рішення президента Литовської Республіки Гітанаса Науседи взяти участь в інавгураційному саміті Кримської платформи".

Крім того, Зеленський висловив подяку всім депутатам Сеймасу за прийняття 27 квітня Резолюції із засудженням провокаційних дій Російської Федерації і висловлення підтримки Україні.

"Саме такі рішучі кроки наших міжнародних партнерів допомогли зменшити градус напруги вздовж кордонів України та в тимчасово окупованому Криму", - зазначив глава держави.

Також Зеленський розповів спікеру Сеймасу про "тривалу мілітаризацію Кримського півострова та стрімке погіршення гуманітарної ситуації внаслідок порушення окупаційною владою прав людини".

Також він подякував литовській делегації за її прагнення "відвідати адміністративний кордон з тимчасово окупованим Кримом у Херсонській області і поспілкуватися з внутрішньо переміщеними особами".

Зеленський також привітав утворення 11 травня 2021 року в Сеймасі Литовської Республіки парламентської платформи з деокупації Криму.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА