19:34 12.05.2021

Медведчук заявляє, що ознайомився з пред'явленою йому підозрою

2 хв читати
Медведчук заявляє, що ознайомився з пред'явленою йому підозрою

Народний депутат України Віктор Медведчук заявляє, що ознайомився з підозрою, пред'явленою йому генеральним прокурором.

"Я ознайомився і взяв копію... Підозру надіслано поштою до секретаріату Верховної Ради і за домашньою адресою. Ні в одному, ні в іншому місці цієї підозри не було", - сказав Медведчук журналістам у Києві після відвідування Офісу генерального прокурора в середу.

"Викладені обвинувачення та інкримінування декількох статей КК, зокрема тяжких, є необґрунтованими, бездоказовими і загалом їх можна назвати не інакше як політичними", - зазначив Медведчук.

Відповідаючи на запитання про те, чи збирається він залишити Україну, депутат сказав: "Ні, звісно, не збирався раніше, не збираюся сьогодні і не збираюся завтра. Я такого задоволення нікому не принесу, насамперед тим, хто дуже хоче, щоб я це зробив".

При цьому Медведчук заявив, що протягом останніх декількох місяців деякі люди з високопоставлених чиновників рекомендували йому залишити країну.

"Я боротимуся за справедливість, боротимуся з незаконними обвинуваченнями", - сказав він.

Відповідаючи на запитання про те, чи не образливо йому, що РФ не заступатиметься за нього, Медведчук сказав: "Я заступатимуся сам за себе. У мене достатній для цього досвід юридичної практики. У мене є гідні високопрофесійні адвокати. І я представляю на сьогодні партію, яка є бойовим загоном у політиці, в житті, і я сподіваюся на їхній захист і впевнений, що такий захист буде мені надано".

Адвокат Медведчука Богдан Коваль уточнив, що підозру пред'явлено за ст. 111 і ст. 438 КК (держзрада та порушення звичаїв війни).

Тобто, за словами адвоката, підозру висунуто за двома епізодами. За його словами, судове засідання щодо обрання запобіжного заходу, найімовірніше, буде вже у четвер.

При цьому він не уточнив, який запобіжний захід обвинувачення проситиме суд обрати для Медведчука.

"Це не про право, а про політику. Ознайомилися з підозрою, яку нам вручили. Причому нам вручили не повідомлення, як передбачає КПК, нам дали копію. Тому що слідство вважає, що нам повідомили (про підозру - ІФ) ще вчора. Але відомостей про те, що ми ознайомилися зі змістом підозри, прокурор нам не надав", - сказав адвокат.

За його словами, з матеріалами справи ще не ознайомилися, оскільки для цього потрібен час.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА