19:52 12.05.2021

Україна та Франція укладуть чотири стратегічні міжурядові угоди на загальну суму EUR1,3 млрд

2 хв читати
Україна та Франція укладуть чотири стратегічні міжурядові угоди на загальну суму EUR1,3 млрд

Під час візиту міністра економіки, фінансів та відновлення Франції Бруно ле Мера до Києва у четвер будуть укладені чотири стратегічні міжурядові угоди на загальну суму EUR1,3 млрд.

"Справді, під час мого візиту Франція укладе з Україною чотири стратегічні міжурядові угоди на загальну суму EUR1,3 млрд. Це дуже значно! І хочу відзначити один ключовий момент: ці проекти сприятимуть поліпшенню умов життя українців. Йдеться про питну воду, мобільність, безпеку та цивільний захист", - сказав ле Мер в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Він наголосив, що щасливий приїхати до Києва, зустрітися з українською владою і мати можливість зміцнити економічні зв'язки між двома країнами.

"Францію та Україну об'єднує багато спільного: ми обидві індустріальні країни, ми - країни з важливою частиною сільського господарства, ми - європейські країни, повністю налаштовані зміцнити місце Європи на міжнародній арені", - зазначив міністр.

Ле Мер також повідомив, що у 2020 році загальний обсяг торгівлі між Францією та Україною досяг EUR1,6 млрд євро.

"Наші економічні відносини дуже динамічні, і ми на правильному шляху. Я хочу назвати вам одну єдину цифру: у 2020 році загальний обсяг торгівлі між Францією та Україною досяг EUR1,6 млрд - дуже важлива сума, яка залишається стійкою, незважаючи на кризу COVID-19. Тепер ми хочемо зміцнити та прискорити економічне співробітництво між нашими двома країнами. Це ціль мого візиту до Києва", - зазначив він.


Повний текст інтерв'ю з Бруно ле Мером буде оприлюднено на сайті агентства "Інтерфакс-Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА