20:51 12.05.2021

Медведчуку вручено клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді арешту

2 хв читати

В Офісі генерального прокурора в середу народному депутату України від фракції "Опозиційна платформа - За життя" Віктору Медведчуку було вручено клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді арешту.

"В Офісі генпрокурора проведено процесуальні дії з підозрюваним народним депутатом України. Наголошуємо, що народному депутату України повідомлено про підозру 11 травня 2021 року в порядку та у спосіб, передбачений КПК України. У зв'язку з цим він набув статусу підозрюваного саме з цієї дати", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в Офісі генпрокурора.

Цього самого дня Медведчук також був викликаний для проведення слідчих і процесуальних дій саме у статусі підозрюваного.

"Після його прибуття до Офісу генерального прокурора, на вимогу народного депутата та його захисників, їм було надано примірник врученого 11 травня 2021 року повідомлення про підозру для ознайомлення, з метою забезпечення права на захист. Також підозрюваному вручено клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою", - заявили в Офісі генпрокурора.

Як повідомлялося, народним депутатам України фракції "Опозиційна платформа - За життя" Віктору Медведчуку і Тарасу Козаку було повідомлено про підозру в державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів в окупованому РФ Криму.

За словами генпрокурора Ірини Венедіктової, підозра стосується трьох епізодів протиправної діяльності та співпраці з країною-агресором.

За даними слідства, у 2015 році Медведчук вступив у попередню змову з чиновником уряду РФ для видобутку корисних копалин на шельфі Чорного моря (морська економічна зона України, тимчасово окупована РФ). Ще один епізод кримінального провадження стосується передання спеціальним службам РФ відомостей, що містять державну таємницю.

Віктор Медведчук у середу прибув до Офісу генерального прокурора і заявив, що з оголошеною йому підозрою ще не ознайомлений, переховуватися від слідства не має наміру.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Найближчої доби в більшості областей України очікуються дощі, місцями з мокрим снігом - Укргідрометцентр

У Мінветеранів мають намір перезавантажити проєкт "Помічник ветерана"

ГУР допомагає РДК і "Свободі Росії" боротися з режимом у РФ - Юсов

Польща і Німеччина 26 березня запустять коаліцію "бронетанкових спроможностей" для України

В Україні частка негрошових соціальних послуг становить лише 6% - Жолнович

Експрацівник оборонного заводу в Миколаєві за допомогою дронів шпигував для ворога за комплексами ППО

В Україні зростає "чорний ринок" документів про підвищення кваліфікації для вчителів - освітній омбудсмен

НАТО зацікавлене в досвіді України у веденні комунікацій під час війни - Мінкультури

Окупанти вночі обстріляли Селидове, поранено 4 місцевих жителів - прокуратура

Окупанти обстріляли Конотоп, Середину-Буду і 23 села Сумської області за добу, про постраждалих не повідомляють

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА