21:13 12.05.2021

Зеленський підписав закони про пільгове розмитнення автомобілів з європейськими номерами

2 хв читати
Зеленський підписав закони про пільгове розмитнення автомобілів з європейськими номерами

Президент України Володимир Зеленський підписав закони про внесення змін до Податкового та Митного кодексів України (№ 1 402-IX і № 1403-IX) щодо пільгового розмитнення автомобілів на європейських номерах, повідомляє прес-служба президента в середу.

"Ці закони, ухвалені Верховною Радою 15 квітня 2021 року, тимчасово спрощують механізм розмитнення імпортованих з Європи автомобілів, а також сприяють  захисту довкілля від шкідливих викидів", - йдеться в повідомленні.

У ньому наголошується, що згідно з документами, вживані автомобілі з європейською реєстрацією, старші п'яти років, які були ввезені на територію Україні до кінця 2020 року, оподатковуються за пільговою ставкою податку на додану вартість та акцизного податку.

"Сума акцизного податку залежатиме від віку автівки, об’єму та типу двигуна й не залежатиме від її вартості. Базова ставка коливатиметься від нуля до 150 євро, і в більшості випадків вартість розмитнення не перевищуватиме однієї тисячі євро", - повідомляють в Офісі президента.

Там наголошують, що такі автомобілі тимчасово звільняються від оподаткування ввізним митом.

"За пільговим механізмом може бути розмитнений один автомобіль однієї категорії одного власника", - уточнюють в ОП.

Зазначається, що на пільгове митне оформлення дається 180 днів з моменту набрання чинності законів. Учасники АТО/ООС зможуть скористатися пільговим розмитненням протягом 270 днів.

"Під дію цих законів не потрапляють транспортні засоби, які не відповідають екологічним нормам "Євро-2" й вище, походять з держави-окупанта (держави-агресора) або ввезені з тимчасово окупованої території України", - наголошують в ОП.

Там додають, що закони набирають чинності з наступного дня після опублікування та вводяться в дію через один місяць з дня набрання чинності.

Як повідомлялося, 15 квітня Верховна Рада на півроку продовжила пільгове розмитнення автомобілів з іноземною реєстрацією, прийнявши в цілому законопроекти 4643-д і 4644-д.

"За" зазначені законопроекти в другому читанні проголосували 235 і 237 народних депутатів відповідно при необхідних 226 голосах.

Серед іншого, закони конкретизують вимоги до транспортних засобів, які будуть підлягати пільговому митному оформленню або можуть бути вивезені з України на пільгових умовах. Це повинні бути автомобілі особистого користування, які були у використанні, і з року випуску яких пройшло більше п'яти років. Також вони повинні класифікуватися за товарними позиціями 8703, 8704 (загальною масою до 3,5 тонн).

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Влада Латвії заблокувала доступ до дев'яти російських пропагандистських сайтів

Глава МЗС Болгарії Габріель погодилася сформувати новий уряд

Через КПП "Вишнє Нємецьке - Ужгород" на українсько-словацькому кордоні тимчасово обмежать рух

З додатковою допомогою ЗСУ зможуть повільно відтісняти росіян - сенатор США Рід

Шукаємо асиметричні рішення, щоб отримати перевагу над кількісно переважаючим противником - Сирський

ЄБА просить Кабмін і ОП вирішити проблему швидкопсувних вантажів на польському кордоні

Кличко закликав правоохоронців оперативно розслідувати факти, оприлюднені Bihus.Info щодо Брагінського

Польські фермери заблокували два КПП на кордоні з Німеччиною, блокада триватиме до 20 березня

Глави МЗС країн-членів ЄС не змогли ухвалити рішення про використання доходів від знерухомлених росактивів в інтересах України

На Херсонщині внаслідок вибуху боєприпасу загинуло троє людей

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА