07:16 13.05.2021

Київрада розгляне оновлений перелік територій Києва для розробки містобудівної документації

2 хв читати
Київрада розгляне оновлений перелік територій Києва для розробки містобудівної документації

Депутати Київської міської ради мають намір 13 травня розглянути внесення змін до міської програми створення (оновлення) містобудівної документації в Києві, повідомила прес-служба Київради.

Як повідомляється, міську Програму затверджено рішенням Київської міськради від 13 листопада 2013 №518/10006. Вона передбачає розробку проектів містобудівної документації на місцевому рівні. Метою програми є розробка та затвердження проекту Генерального плану міста Києва, планів зонування семи планувальних зон Києва, детальних планів територій, що охоплюють місто.

Внесення змін до міської програми та виконання рішення дозволить сформувати і впровадити єдину міську політику щодо вдосконалення і розвитку містобудівної діяльності та територіального планування.

"Такий підхід надасть можливість визначити потребу в об’єктах соціальної інфраструктури, перспективи розвитку інженерно-транспортної інфраструктури та інвестиційну привабливість окремих територій столиці. Адже відсутність затверджених планів зонування та детальних планів територій призводить до не збалансованого розвитку територій у столиці", - наголосив директор департаменту містобудування та архітектури, головний архітектор міста Олександр Свистунов.

Він також зазначив, що заходи міської програми дадуть змогу під час розробки містобудівної документації проаналізувати та спрогнозувати екологічну, інженерну, транспортну, соціальну, історичну ситуацію в місті. А також – розробити план дій щодо вдосконалення інфраструктури, збереження культурної спадщини, впровадження режимів використання територій у межах історичних ареалів. До того ж, врахувати громадські інтереси, інвестиційні наміри, а також забезпечити збереження традиційних особливостей, історичного середовища та природно-ландшафтного комплексу міста.Джерело:

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укрзалізниця" після ранкової ракетної атаки відновила роботу вокзалу станції "Дніпро"

Ядерні об'єкти Ірану не постраждали під час ударів Ізраїлю по Ісфахану - МАГАТЕ

Кількість постраждалих на Дніпропетровщині зросла до 29 осіб - ДСНС

Сили оборони знищили вночі 15 ракет, 14 БПЛА і бомбардувальник Ту-22М3

Авіація НАТО піднімалася в повітря через російські атаки по Україні, повідомляють польські військові

Зеленський про атаку на Дніпро: Ми маємо завдати поразки російському терору

На Харківщині за добу двоє постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

"Укрзалізниця" призупиняє роботу вокзалу станції "Дніпро"

У Синельниківському районі на Дніпропетровщині загинули шестеро людей, серед них діти 6 і 8 років

Кількість постраждалих унаслідок масованої ракетної атаки в Дніпропетровській області зросла до 21 людини

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА