08:02 13.05.2021

Байден підписав указ про підвищення рівня кібербезпеки в країні

3 хв читати
Байден підписав указ про підвищення рівня кібербезпеки в країні

Президент США Джо Байден підписав указ про підвищення кібербезпеки країни і захисту мереж федерального уряду, повідомляє Білий дім.

"Недавні інциденти в сфері кібербезпеки, такі як інцидент з SolarWinds, Microsoft Exchange і з паливопроводом Colonial Pipeline є протверезним нагадуванням про те, що організації державного і приватного секторів США все частіше стикаються з витонченою шкідливою кібератакою як з боку суб'єктів інших держав, так і з боку кіберзлочинців. Ці інциденти мають загальні риси, включно з недостатнім захистом кібербезпеки, яка робить організації державного і приватного секторів більш уразливими для інцидентів", - йдеться в короткому викладі указу, опублікованому на сайті адміністрації президента США.

Зазначається, що указ вносить значний вклад у модернізацію засобів захисту кібербезпеки шляхом захисту федеральних мереж, поліпшення обміну інформацією між урядом США і приватним сектором з питань кібербезпеки і зміцнення здатності США реагувати на інциденти, коли вони відбуваються.

Зокрема, усуваються бар'єри для обміну інформацією про загрози між урядом і приватним сектором.

"Виконавчий указ гарантує, що постачальники IT-послуг можуть обмінюватися інформацією з урядом, і вимагає, щоб вони ділилися певною інформацією про порушення", - уточнюється в повідомленні.

Згідно з ним, це необхідно для забезпечення більш ефективного захисту федеральних відомств і підвищення кібербезпеки країни.

Крім того, указ наказує модернізувати і упровадити більш суворі стандарти кібербезпеки в федеральному уряді.

Йдеться про такі інструменти, як багатофакторна автентифікація і шифрування.

Також у документі встановлюються базові стандарти безпеки для розробки програмного забезпечення, що продається уряду.

Також буде створено Раду з огляду безпеки в сфері кібербезпеки, співголовами якого стануть представники уряду і приватного сектора. Зазначається, що рада може збиратися після значного кібер-інциденту для аналізу події і вироблення конкретних рекомендацій щодо поліпшення кібербезпеки.

"Виконавчий указ створює стандартизований план дій і набір визначень для реагування на кібер-інциденти федеральними відомствами і агентствами. План дій забезпечить, щоб усі федеральні агентства були готові здійснити єдині кроки для виявлення і пом'якшення загрози", - додали в Білому домі.

За останні півроку в США сталася низка великих інцидентів у сфері кібербезпеки. Про останню хакерську атаку, що паралізувала великий паливопровід Colonial Pipeline, яким доставляють пальне з Техасу на східне узбережжя США, стало відомо 7 травня.

У Білому домі заявляли, що хакери, які вчинили кібератаку, ймовірно, перебувають у Росії, проте не пов'язані з владою РФ.

Раніше в грудні 2020 року американські ЗМІ повідомили, що хакери, пов'язані з іноземним урядом, зламали системи, які належать міністерству фінансів США, міністерству внутрішньої безпеки, Національному управлінню телекомунікацій і інформації (NTIA) Мінторгу США, а також мережі Пентагону, Міненерго і відомству, що опікується безпекою в ядерній сфері NNSA. Низка американських офіційних осіб заявили, що за кібератаками, ймовірно, стоїть хакерська група APT29 або Cozy Bear, нібито пов'язана з російською розвідкою.

Пізніше стало відомо, що кібератака була націлена на IT-компанію SolarWinds з Остіна (штат Техас). Хакери використовували для своїх цілей оновлення, випущені компанією в період з березня до червня минулого року для її програмного забезпечення Orion.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА