08:09 13.05.2021

Подружжя Зеленських відвідало виставку Івана Марчука "Я ЄСМЬ ..."

1 хв читати
Подружжя Зеленських відвідало виставку Івана Марчука "Я ЄСМЬ ..."

Президент України Володимир Зеленський і перша леді Олена Зеленська відвідали виставку народного художника Івана Марчука в Музеї історії Києва та привітали його з 85-річним ювілеєм, повідомляється на сайті глави Української держави в середу.

На виставці Марчука "Я ЄСМЬ..." представлено близько 70 полотен з власної колекції художника, а також картини з приватних колекцій та Національного художнього музею України, які ще не виставлялися на широкий загал.

Президентське подружжя оглянуло полотна і поспілкувалася з художником. Марчук розповів про історію представлених робіт, про те, що надихало на їх створення, а також про авторські техніки.

"Завдяки вашій унікальній творчості вітчизняне та світове мистецтво отримало тисячі яскравих і колоритних полотен, які сповнені гармонії, символізму та щирої любові до української землі. Вашим талантом пишається вся Україна і захоплюються у світі. У вас прекрасні картини, бережіть свій талант", - сказав Зеленський художнику.

Також президент і його дружина побажали Марчуку міцного здоров'я, благополуччя та натхнення.

Зеленський також звернув увагу на те, що Марчук зараз шукає будинок для створення музею. Тому глава держави запропонував будівлю, що нині належить Державному управлінню справами.

"Якщо вам сподобається, ми готові відремонтувати та зробити музей. Будівля велика, є подвір'я. Було б круто для України, щоб люди могли відвідувати ваш музей", - зазначив Зеленський.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА