10:58 13.05.2021

За підсумками обшуків у Департаменті соцполітики КМДА сімом чиновникам було повідомлено про підозру - прокуратура

2 хв читати
За підсумками обшуків у Департаменті соцполітики КМДА сімом чиновникам було повідомлено про підозру - прокуратура

Столичні правоохоронці повідомили про підозру трьом чинним і чотирьом колишнім чиновникам Департаменту соціальної політики Київської міської держадміністрації, повідомляє прес-служба Київської міської прокуратури у четвер.

"За результатами проведених 12 травня 2020 року обшуків, прокурори Київської міської прокуратури та слідчі СУ ГУНП у м. Києві повідомили про підозру трьом чиним та чотирьом колишнім високопосадовцям Департаменту соціальної політики КМДА за фактом заволодіння бюджетними коштами у сумі 13,5 млн гривень (ч. 5 ст. 191 КК України)", - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці нагадують, що протягом 2017-2019 років посадові особи Департаменту соцполітики КМДА, вступивши у змову з посадовими особами приватного підприємства, підписали низку договорів на закупівлю засобів особистої гігієни за завищеними цінами (надбавка на ціну становить понад 106%), унаслідок чого бюджету було завдано збитків на суму понад 13,5 млн грн.

"У зв'язку з цим проведено низку санкціонованих судом обшуків у службових приміщеннях і за місцем проживання посадових осіб Департаменту КМДА (заступника директора Департаменту соцполітики, головного спеціаліста відділу, завідувача сектору та у колишнього начальника відділу зазначеного Департаменту) та вилучено достатній об’єм доказів для повідомлення зазначеним службовцям про підозру", - повідомляють у прокуратурі.

Там додають, що наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Як повідомлялося, 12 травня 2021 року на підставі постанов суду у приміщеннях Департаменту соціальної політики КМДА і за місцем проживання фігурантів кримінального провадження, розпочатого за фактом заволодіння бюджетними коштами в сумі 13,5 млн грн, проводилися обшуки з метою "виявлення доказів і фіксації відомостей про обставини скоєння кримінальних злочинів".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА