13:12 13.05.2021

Розроблення нової Стратегії у сфері кібербезпеки завершено і незабаром буде винесено на розгляд РНБО

2 хв читати
Розроблення нової Стратегії у сфері кібербезпеки завершено і незабаром буде винесено на розгляд РНБО

Керівник служби з питань інформаційної безпеки та кібербезпеки апарату Ради національної безпеки і оборони України Наталія Ткачук заявила, що процес розроблення нової Стратегії у сфері кібербезпеки України вже завершено і незабаром буде винесено на розгляд апарату Ради.

"Національний центр кібербезпеки за дорученням президента України вже завершив роботу над проектом нової Стратегії України у сфері кібербезпеки. Ми очікуємо, що найближчим часом цей проект буде винесено на розгляд Ради національної безпеки і оборони України", - заявила Ткачук під час виступу на всеукраїнському форумі "Україна 30. Безпека країни".

Як вона зазначила, "документ є відкритим і повним обсягом розміщений на сайті РНБО".

"Його розроблення було повністю прозорим. Ми уважно пропрацювали всі пропозиції та зауваження. Зокрема, враховано найкращі міжнародні практики щодо стратегічного планування у сфері кібербезпеки", - додала вона.

До роботи над проектом були задіяні СБУ, Держспецзв'язку, Національна поліція, Національний банк, Генеральний штаб Збройних сил України, Міністерство оборони, Міністерство цифрової трансформації, комітети Верховної Ради, Офіс президента та інші органи влади, а також цивільний сектор. Залучалися і міжнародні партнери України, експерти з питань кібербезпеки Європейського Союзу, США, Нідерландів, Великої Британії.

Що ж стосується схваленої у 2016 році і чинної нині стратегії кібербезпеки України, то Ткачук зазначила, що "в Україні досі немає переліку об'єктів критичної інфраструктури, немає закону у сфері критичної інфраструктури, потрібна була модернізація системи підготовки кадрів у сфері кібербезпеки, а також створення конкурентноспроможних умов роботи фахівців із кібербезпеки".

"Крім того, не повною мірою імплементовано в національне законодавство Конвенцію Ради Європи з кіберзлочинності. Все це дуже ускладнює роботу з кіберзахисту. Ми маємо готувати кадри з 15-16 років. Так має бути", - зазначила Ткачук.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА