14:09 13.05.2021

Причетність 6 підозрюваних до падіння літака АН-26 біля Чугуєва підтверджено, кожен із них має бути притягнутий до відповідальності в міру своєї провини - ДБР

2 хв читати
Причетність 6 підозрюваних до падіння літака АН-26 біля Чугуєва підтверджено, кожен із них має бути притягнутий до відповідальності в міру своєї провини - ДБР

Причетність шести підозрюваних осіб до падіння літака АН-26 біля Чугуєва Харківської області у вересні 2020 року підтверджено, й кожен із них має бути притягнутий до відповідальності в міру своєї провини, заявив начальник слідчого відділу Державного бюро розслідувань України Вадим Приймачок.

"У результаті проведених заходів слідству вдалося встановити безперечні докази причинно-наслідкового зв'язку дії або бездіяльності окремих військових осіб до цієї трагедії. Органи правопорядку повідомили про підозру шістьом особам: колишньому начальнику Харківського національного університету Повітряних сил, командувачу Повітряних сил Збройних сил України, командирові військової частини А4104 міста Чугуєва, двом його заступникам, а також керівникові польотами, який керував польотами в день трагедії, 25 вересня 2020 року", - сказав Приймачок на брифінгу в Києві в четвер.

Він зазначив, що стосовно всіх підозрюваних на досудовому слідстві обрано запобіжні заходи, один із них продовжує перебувати під вартою.

Крім того, Приймачок зазначив, що обґрунтованість висунених підозр неодноразово перевіряли слідчі під час обрання і продовження запобіжних заходів підозрюваним. Він наголосив, що визначена кваліфікація діянь підозрюваних, на думку слідства, є правильною. Слідчі ДБР вжили всіх можливих заходів для встановлення об'єктивної істини в цьому кримінальному провадженні, додав Приймачок.

"Керуючись своїми внутрішніми переконаннями, ми дали належну правову оцінку діям і бездіяльності кожного з шести вищезгаданих підозрюваних. Саме причетність цих шести осіб, вищезгаданих підозрюваних, на нашу думку, підтверджено, і ми вважаємо, що кожен із них має бути притягнутий до відповідальності, кожен у міру своєї провини. ДБР зробило все для того, щоб встановити істину, проте вважаємо, що остаточне рішення в цій справі може винести тільки суд", - сказав він.

Як повідомлялося, 25 вересня близько 20:50 на автодорозі Київ-Харків-Довжанський сталася авіакатастрофа. Під час планових навчальних польотів впав і загорівся військовий літак марки АН-26, який здійснював посадку на аеродромі військової частини в місті Чугуєві Харківської області. На борту перебували 27 осіб (20 курсантів і сім офіцерів Харківського університету Повітряних сил ЗС України ім. Кожедуба). 26 людей загинули, вижив один курсант.

За фактом авіакатастрофи було розпочато кримінальне провадження за ст.416 Кримінального кодексу України (порушення правил польотів і підготовки до них, що спричинило катастрофу і тяжкі наслідки).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ексдепутата Запорізької міськради, який коригував ворожі ракети, засуджено до 15 років в'язниці

Україна і НАТО погодили план роботи на травень для активізації пропозицій до саміту альянсу у Вашингтоні - Міноборони

Європарламент підтримав лібералізацію торговельного режиму з Україною, посиливши захисні заходи для фермерів ЄС

Основна частина озброєнь із нового пакета допомоги США розміщена в Німеччині та Польщі, що прискорить її доставку в Україну - ЗМІ

В Одесі поліція ліквідувала call-центр, який видурив у громадян Чехії 5,5 млн грн

Унаслідок авіаудару по Костянтинівці на Донеччині поранені п'ятеро осіб, двоє - у важкому стані - голова ОВА

МЗС може призупинити отримання консульських послуг для чоловіків мобілізаційного віку в закордонних дипломатичних установах - Кулеба

Україна має найвищу готовність воювати за свою країну серед європейських країн - 62% - опитування СГ "Рейтинг" у співпраці з Gallup Int.

БЕБ заявляє про ухилення відомим онлайн казино від сплати понад мільярда грн податків

ДП "Документ" припинило видачу документів у закордонних підрозділах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА