19:46 13.05.2021

Україна запропонувала терміново зустрітися політрадникам і главам МЗС країн "нормандського формату" очно або відеозв'язком - Єрмак

2 хв читати
Україна запропонувала терміново зустрітися політрадникам і главам МЗС країн "нормандського формату" очно або відеозв'язком - Єрмак

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак провів зустріч із послами країн "Великої сімки" (G7), Швеції і Європейського союзу, на якій розповів дипломатам про низку ініціатив української сторони для активізації процесу мирного врегулювання, повідомляється на сайті Офісу президента України в четвер.

"По-перше, вчора я надіслав листа до всіх своїх колег по Нормандському формату з пропозицією терміново скликати відеоконференцію або зустрітися очно, що було б краще, за участю політичних радників і міністрів закордонних справ чотирьох країн", - розповів Єрмак.

По-друге, активізації роботи "нормандського формату", що було ініціативою Німеччини і Франції, допомогло б залучення експертів з політичних, військових і юридичних питань, які могли б напрацьовувати різні питання, які сьогодні насамперед є частиною запропонованих ключових кластерів імплементації мінських домовленостей.

По-третє, українська сторона наполягає, що особливий акцент має бути зроблений на розблокуванні Росією виконання рішень паризького саміту "нормандської четвірки", що відбувся в грудні 2019 року.

" По-четверте, ми вважаємо, що проведення чергового саміту в Нормандському форматі надало б дуже серйозного поштовху процесу мирного врегулювання. Тому я просив би розглянути можливість спільного звернення G7 до РФ із закликом підтримати проведення цього саміту", - сказав Єрмак.

У зустрічі також взяли участь віце-прем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков, глава делегації України в Тристоронній контактній групі, перший Президент України Леонід Кравчук та всі члени делегації, заступник керівника Офісу Президента Юлія Свириденко та позаштатний радник керівника Офісу Глави держави Тимофій Милованов.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

Ворог завдав авіаудару по промисловому об'єкту в Сумах - ОВА

Естонія передала Україні два патрульні катери

Двоє дітей постраждали внаслідок ворожих ударів по Дергачах - Харківська ОВА

США вже почали постачати боєприпаси Україні, їх буде доставлено протягом кількох днів - Пентагон

ПК "Південь": у Херсонській області знищено розвідувальний БПЛА "Орлан-10", в Одеській - БПЛА "ZALA"

Унаслідок обстрілів на Донеччині загинули п’ятеро людей, вісім поранено

"Укрзалізниця" скасувала зміни в русі поїздів, запроваджені через обстріли Харківщини

Підозрюваного в хабарництві заступника голови Запорізької облради відсторонено від посади - САП

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА