21:28 13.05.2021

Рішення про оскарження домашнього арешту Медведчука буде прийнято після оприлюднення повного тексту рішення суду

2 хв читати
Рішення про оскарження домашнього арешту Медведчука буде прийнято після оприлюднення повного тексту рішення суду

Прокуратура прийме рішення щодо оскарження ухвали про взяття народного депутата України Віктора Медведчука під домашній арешт після отримання повного тексту рішення.

"Після отримання повного тексту рішення і вивчення всіх мотивів суду буде прийнято рішення про його оскарження", - сказали агентству "Інтерфакс-Україна" в Офісі генерального прокурора.

Як повідомлялося, 13 травня Печерський районний суд Києва відпустив народного депутата України Віктора Медведчука під цілодобовий домашній арешт.

Запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту обрано до 9 липня 2021 року включно. Суд поклав на Медведчука наступні зобов'язання: не залишати Київ і Київську область без дозволу слідчого і прокурора, повідомляти слідчого і прокурора, і суд про зміну місця проживання або місця роботи, утримуватися від спілкування з підозрюваними і свідками.

Суд також зобов'язав Медведчука здати документи для виїзду за кордон і носити електронний засіб контролю (браслет).

Суд оголосив тільки резолютивну частину рішення.

У задоволенні клопотання захисту про взяття на поруки Медведчука відмовлено. Ухвала може бути оскаржена протягом п'яти днів в Апеляційному суді, повний текст ухвали буде оголошено 18 травня 2021 року.

Сторона обвинувачення клопотала про взяття Медведчука під варту з альтернативою застави в 300 млн 930 грн.

Народні депутати України фракції "Опозиційна платформа - За життя" Віктор Медведчук і Тарас Козак 11 травня були повідомлені про підозру в державній зраді і замаху на розграбування національних ресурсів в окупованому РФ Криму. За словами генпрокурора Ірини Венедіктової, підозра стосується трьох епізодів протиправної діяльності і співпраці з країною-агресором.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА