06:56 14.05.2021

Можливою причетністю Медведчука до фінансування тероризму займається досудове розслідування

2 хв читати
Можливою причетністю Медведчука до фінансування тероризму займається досудове розслідування

Питання можливої причетності народного депутата Віктора Медведчука (фракція "Опозиційна платформа - За життя") до фінансування тероризму є предметом досудового розслідування, заявляє перший заступник генерального прокурора Роман Говда.

"Таке в кримінальному провадженні за зазначеною кваліфікацією...- сприяння фінансуванню тероризму існує ... вони (епізоди - ІФ) розслідуються відповідно до кримінального процесуального Кодексу України. На цей час - у стадії досудового розслідування, тому я всі обставини розголошувати не буду", - сказав Говда в програмі "Право на владу" в ефірі телеканалу "1+1" у четвер.

Як повідомлялося, 13 травня Печерський районний суд Києва відпустив народного депутата України Віктора Медведчука під цілодобовий домашній арешт.

Запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту обрано до 9 липня 2021 року включно. Суд поклав на Медведчука наступні зобов'язання: не залишати Київ і Київську область без дозволу слідчого і прокурора, повідомляти слідчого і прокурора, і суд про зміну місця проживання або місця роботи, утримуватися від спілкування з підозрюваними і свідками.

Суд також зобов'язав Медведчука здати документи для виїзду за кордон і носити електронний засіб контролю (браслет).

Суд оголосив лише резолютивну частину рішення.

У задоволенні клопотання захисту про взяття на поруки Медведчука відмовлено. Ухвала може бути оскаржена протягом п'яти днів в Апеляційний суд, повний текст ухвали буде оголошено 18 травня 2021 року.

Сторона обвинувачення клопотала про взяття Медведчука під варту з альтернативою застави в 300 млн 930 грн.

Народні депутати України фракції "Опозиційна платформа - За життя" Віктор Медведчук і Тарас Козак 11 травня були повідомлені про підозру в державній зраді і замаху на розграбування національних ресурсів в окупованому РФ Криму. За словами генпрокурора Ірини Венедіктової, підозра стосується трьох епізодів протиправної діяльності і співпраці з країною-агресором.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА