08:11 14.05.2021

Японія упровадить режим НС іще в трьох префектурах у зв'язку з поширенням COVID-19

1 хв читати
Японія упровадить режим НС іще в трьох префектурах у зв'язку з поширенням COVID-19

Японський уряд має намір у п'ятницю оголосити надзвичайний стан у зв'язку з поширенням COVID-19 іще в трьох префектурах країни, повідомляють японські ЗМІ.

Режим надзвичайної ситуації буде впроваджено в префектурах Хоккайдо, Окаяма та Хіросіма з 16 по 31 травня, наводять ЗМІ заяву міністра у справах відновлення економіки, котрий відповідає за питання боротьби з коронавірусом, Ясутосі Нісімури.

Прем'єр-міністр Японії Єсіхіде Суга повинен офіційно оформити це рішення на засіданні цільової групи ввечері перед проведенням прес-конференції.

Крім того, уряд також має намір поширити посилені заходи щодо боротьби з COVID-19 на три інші префектури - Гумму, Ісікаву та Кумамото.

У шести префектурах країни, зокрема в Токіо й Осаці, вже впроваджено надзвичайний стан: ресторанам наказано утримуватися від продажу алкоголю і зачинятися до 20 години, а відвідуваність концертів і спортивних ігор обмежена 5 тис. осіб.

Останніми тижнями кількість випадків захворювання коронавірусом зростає у всій країні. За час пандемії в Японії зареєстровано 667 тис. 190 випадків захворювання, померли 11 тис. 249 людей.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА