12:50 14.05.2021

В Україні праведники світу отримуватимуть державну стипендію - Єрмак

2 хв читати
В Україні праведники світу отримуватимуть державну стипендію - Єрмак

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про присудження державних стипендій праведникам світу - українцям, які рятували євреїв під час Другої світової війни, повідомив керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

"Учора він (президент України Володимир Зеленський - ІФ) підписав указ, згідно з яким встановлюється постійна державна стипендія для праведників, для українців, які рятували євреїв під час Голокосту Другої світової війни", - сказав Єрмак на церемонії відкриття символічної синагоги в Бабиному Яру в Києві у п'ятницю, в день пам'яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни.

Єрмак зазначив, що пріоритетом для сучасної української влади є людське життя, а сама Україна - земля толерантності та надії.

"Невипадково Україна посідає 4-те місце у світі за кількістю праведників, яких у нашій країні 2 659, котрі отримали це високе звання. Це доводить, що Україна є землею толерантності та миру ... Я щасливий, що останніми роками для української влади пріоритетом є людські життя. Саме ця цінність була головною для праведників світу", - сказав керівник Офісу президента.

Він передав присутнім на відкритті синагоги слова вдячності та поваги від президента України. За словами Єрмака, "українські праведники світу, герої, котрі рятували євреїв під час Другої світової війни, своїм подвигом подарували надію і віру в те, що людяність, доброта набагато сильніші за війну, сильніші за жорстокість". "Ці люди, ризикуючи своїми життями і життями своїх близьких, рятували людей, яких не знали добре", - зазначив керівник Офісу президента.

"Сьомий рік в Україні триває війна. А останніми днями ми бачимо страшну картину, як у небі Ізраїлю палають вибухи. Я хотів би побажати нам усім насамперед миру", - сказав Єрмак.

Він також висловив слова поваги та вдячності всім, хто доклав зусиль і зробив можливим відкриття символічної синагоги в меморіалі "Бабин Яр". "Я переконаний, що в це місце приходитимуть кияни, гості нашого міста для того, щоб згадати те, що відбувалося у Бабиному Яру, щоб згадати війну, щоб згадати праведників світу. Держава зробить усе для того, щоб меморіал "Бабин Яр" став одним із найбільших музеїв і місцем пам'яті у світі", - сказав Єрмак.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США вже почали постачати боєприпаси Україні, їх буде доставлено протягом кількох днів - Пентагон

ПК "Південь": у Херсонській області знищено розвідувальний БПЛА "Орлан-10", в Одеській - БПЛА "ZALA"

Унаслідок обстрілів на Донеччині загинули п’ятеро людей, вісім поранено

"Укрзалізниця" скасувала зміни в русі поїздів, запроваджені через обстріли Харківщини

Підозрюваного в хабарництві заступника голови Запорізької облради відсторонено від посади - САП

ISW: Є реальна загроза захоплення Часового Яру, хоча армія РФ не може зробити це швидко

Нелегальні онлайн-казино атакують компанію Favbet - заява

Міністра агрополітики Сольського взято під варту з альтернативою застави 75,7 млн грн

За добу на Харківщині 13 постраждалих у результаті ворожих обстрілів

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область, шестеро поранених

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА