14:56 14.05.2021

СБУ провела в Херсоні оперативно-штабний збір для відпрацювання дій у разі агресії РФ

2 хв читати
СБУ провела в Херсоні оперативно-штабний збір для відпрацювання дій у разі агресії РФ

У Херсоні за координації Служби безпеки України і представництва президента України в АР Крим відбувся оперативно-штабний збір, присвячений ситуації з безпекою на адміністративній межі з тимчасово окупованим півостровом.

"Була перевірена готовність України до практичних дій у випадку поширення збройної агресії РФ. Зокрема, щодо можливого нападу РФ вглиб суверенної території України. Особливу увагу учасники наради акцентували на протидії наростаючим терористичним загрозам, розвідувально-підривній активності у прикордонних районах з АР Крим, гарантованому захисту конституційних прав і свобод громадян України", - повідомляє прес-центр СБУ.

Учасники також відпрацювали механізми взаємодії органів держвлади, до повноважень яких належить реалізація державної політики з питань деокупації та реінтеграції Криму.

Зазначається, що відповідно до рішень РНБО України, було опрацьовано питання застосування санкцій щодо юридичних та фізичних осіб, причетних до фінансування терористичної діяльності, сприяння незаконно створеним формуванням та органам управління, які діють на окупованій території.

Крім того, обговорювали формування доказової бази і стан розкриття кримінальних проваджень щодо злочинів, скоєних в умовах збройної агресії РФ проти України і збройного конфлікту на території півострова.

Оперативно-штабний збір відбувся на виконання директивних доручень президента України Володимира Зеленського.

У заході взяли участь представники Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України, Збройних сил України, Державної прикордонної служби, прокуратури Криму, Національної поліції Державного бюро розслідувань (ДБР), регіонального відділення Фонду державного майна, Державної фіскальної служби, Державної міграційної служби та інші.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На все майно ексголови Верховного Суду Князєва накладено арешт - Мін'юст

ВР розширила компетенцію органів місцевого самоврядування в частині міжтериторіального та транскордонного співробітництва

"Укренерго": Ввечері буде застосовано обмеження енергопостачання для промспоживачів і бізнесу в усіх регіонах

ДТЕК відновив електропостачання споживачів Святошинського району в Києві

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

Харківського підприємця, який передавав росіянам інформацію про дислокацію Сил оборони в регіоні, засуджено до 5,5 року ув'язнення

ВР закликала міжнародні організації активізувати зусилля для звільнення українських журналістів, яких утримує РФ

На Херсонщині доправлено до лікарні жінку, яка постраждала від російського обстрілу, - ОВА

ДБР у Львові затримало військового, який за хабар обіцяв влаштувати мобілізованого до тилової частини

Пил із Сахари дістався території України – Гідрометцентр

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА