18:37 14.05.2021

Україна запроваджує санкції стосовно 557 злодіїв у законі та 111 іноземців, які є кримінальними авторитетами - Зеленський про рішення РНБО

2 хв читати
Україна запроваджує санкції стосовно 557 злодіїв у законі та 111 іноземців, які є кримінальними авторитетами - Зеленський про рішення РНБО

Рада національної безпеки і оборони запроваджує персональні санкції проти деяких злодіїв у законі та іноземців, які є кримінальними авторитетами, заявив президент України Володимир Зеленський у п'ятницю.

"Завершилося чергове засідання РНБО. Його результатами стали важливі рішення для країни й, певно, серцеві напади для осіб, які роками діяли проти неї та народу. Отже: після ухвалення відповідного закону застосовано персональні санкції проти 557 злодіїв у законі; санкції також "прилетіли" до 111 іноземців, які є кримінальними авторитетами; крім того, ми порушили питання державних земель і будинків у Кончі-Заспі та Пущі-Водиці, якими за часів попереднього президента за дуже символічну плату почала користуватися низка незрозумілих осіб", - заявив Зеленський, коментуючи ухвалені під час засідання РНБО рішення.

Згодом, у своєму відеозверненні, глава держави наголосив, що "більшість із зазначених 557 злодіїв у законі перебуває не в Україні".

Водночас, за словами президента, "кількість тих, хто перебуває в Україні на волі, зменшилась удвічі - із 34 до 17 осіб".

"Сьогодні ми зробили все, аби ця цифра дорівнювала нулю. Найближчим часом і назавжди", - додав він.

Як зазначив Зеленський, "до всіх цих осіб застосовано такі заходи: блокування активів, заборона в'їзду на територію України, відмова в наданні або скасування візи, посвідки на тимчасове чи постійне проживання, дозволу на імміграцію, відмова у продовженні строку перебування в Україні, неможливість набуття ними громадянства України та примусове видворення.

"Одним словом: тим, хто не в Україні, нема чого сюди приїжджати. Тим, хто в Україні, - нема чого тут затримуватися", - сказав президент.

Що стосується лідерів злочинних угруповань, так званих кримінальних авторитетів, то Зеленський зазначив, що "Україна гостинна країна, але не для зазначених 111 іноземців".

"Це кримінальні авторитети, до яких сьогодні застосовано такий самий пакет санкцій. Ми не кажемо вам "до побачення", ми кажемо "прощавайте", - додав він.

Як пізніше розповів секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов, над формуванням списку 557 злодіїв у законі, проти яких запроваджують санкції, працювали правоохоронні органи України і кількох інших країн протягом дев’яти місяців.

"Якщо ми з вами повернемося до списку 557, то це копітка робота, яка здійснювалася протягом дев’яти місяців співробітниками СБУ, МВС, а також наших закордонних партнерів - ФБР, ЦРУ та інших інституцій, які разом із нами відпрацьовували ці процеси", - заявив Данілов під час свого брифінгу за підсумками засідання РНБО в п'ятницю.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА