18:50 14.05.2021

РНБО здійснить юридичну верифікацію всіх громадян України, стосовно яких було запроваджено санкції США - Данілов

2 хв читати
РНБО здійснить юридичну верифікацію всіх громадян України, стосовно яких було запроваджено санкції США - Данілов

Рада національної безпеки і оборони здійснить юридичну верифікацію 61 громадянина України, стосовно якого Сполучені Штати запровадили персональні санкції, і за її підсумками ухвалюватиме рішення щодо запровадження таких самих санкцій з боку України, заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов у п'ятницю.

"Ми обговорили (на засіданні РНБО - ІФ) питання санкцій, які запроваджують проти громадян України Сполучені Штати. Ми до них звернулися з офіційними документами, щоб вони щодо кожного громадянина України дали вичерпні відповіді: коли і на підставі чого було запроваджено ті чи ті санкції, для реагування тут, на території України, стосовно цих усіх осіб. Якщо буде ухвалено рішення щодо запровадження санкцій на підтримку наших партнерів, після отримання всіх документів і їх обробки ми це робитимемо на території нашої країни. На сьогодні нам точно відомо про 61 громадянина України, стосовно якого США запровадили санкції", - заявив Данілов під час брифінгу за підсумками засідання РНБО.

Він також зазначив, що Україна звертатиметься з подібним питанням і до європейських партнерів.

"У них в усіх запитуватимемо, стосовно всіх цих людей (громадян України, проти яких було запроваджено санкції - ІФ), тому що до певного часу наша країна цим питанням не займалася. Ми не з'ясовували, чому, на підставі чого і хто запроваджував ті чи інші санкції", - наголосив секретар РНБО.

Він уточнив, що після отримання необхідної інформації та проведення відповідних процедур РНБО ухвалить окреме рішення щодо запровадження санкцій стосовно кожного громадянина України, проти якого запровадили санкції країни ЄС або США.

Пізніше, відповідаючи на запитання журналістів, Данілов розповів, що РНБО має певну інформацію щодо запровадження санкцій проти українців з боку США, зокрема й щодо нардепа Олександра Дубінського, проте, для правильного реагування на подібні випадки, РНБО має отримати "офіційні документи, офіційне підтвердження з офіційного спілкування".

"Для того щоб здійснювати ті чи інші дії, нам потрібне офіційне листування. Ми на сьогодні перебуваємо в офіційному листуванні, тому що нам необхідно здійснити юридичну верифікацію всіх цих речей", - резюмував Данілов.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА