19:26 14.05.2021

Секретар РНБО про домашній арешт Медведчука: Я не можу оцінювати рішення українського суду

3 хв читати
Секретар РНБО про домашній арешт Медведчука: Я не можу оцінювати рішення українського суду

Секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України Олексій Данілов заявив, що не має права оцінювати рішення суду про обрання запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту стосовно народного депутата (фракція "Опозиційна платформа - За життя") Віктора Медведчука.

"Я не можу бути задоволений або не задоволений. Це не моя дефініція трактувати рішення українського суду. Там є прокуратура, і є відповідні органи, які ведуть цю справу. Я не маю права давати оцінку цим речам", - заявив Данілов за підсумками засідання РНБО у п'ятницю, 14 травня.

Відповідаючи на запитання, чи задоволений він рішенням суду щодо Медведчука, яке виніс Печерський суд, Данілов сказав: "Ще належить багато часу, щоб розставити крапки над "і" у справі Медведчука".

"Єдине, що можу сказати, - ми не стоїмо на місці, ми поступово рухаємося вперед. Звісно, нам дуже хотілося б, щоб все було швидко, але, зважаючи на те, скільки років це відбувалося, як накопичувалося, то природно, воно матиме певний проміжок часу для того, щоб розставити всі крапки над "і", - додав він.

На запитання журналіста, чи планується екстрадиція нардепа фракції "ОПЗЖ" Тараса Козака з Білорусі, Данілов відповів, що "це запитання до правоохоронних органів".

"Коли повернеться Козак - а я вважаю, що він обов'язково повернеться, оскільки він є громадянином України. А, якщо він не з'явиться, то у нього ще й паспорт громадянина іншої якоїсь країни. Нагадаю - він ще й народний депутат України", - зазначив секретар РНБО.

За його словами, "йому шкода, що український громадянин перебуває на лікуванні в іншій країні, а не в Україні".

"Якщо людина перебуває на лікуванні в Білорусі, то це вже дуже шкода. Якщо в Україні медицина перебуває у такому стані, що потрібно їхати лікуватися до Білорусі, то мені шкода Козака й тих людей, із якими він працював, і свого часу довели до такого стану медицину", - підсумував він.

Як повідомлялося, 2 лютого Зеленський ввів у дію рішення РНБО про персональні санкції проти нардепа фракції "ОПЗЖ" Тараса Козака, яким фактично заблокував діяльність трьох телеканалів - "112 Україна", Newsone і ZIK, пов'язаних із Медведчуком.

РНБО 19 лютого впровадила персональні санкцій проти Медведчука і його дружини Оксани Марченко, а також пов'язаних із ними компаній, через фінансування ними тероризму, 20 лютого президент України указом ввів його в дію.

15 квітня Зеленський за підсумками засідання Ради національної безпеки і оборони заявив про ініціативу щодо розробки законопроекту стосовно олігархів з метою обмеження їхнього впливу на політику й ухвалення законів в Україні.

"Я запропонував Раді національної безпеки і оборони та Офісу президента спільно з Антимонопольним комітетом розробити новий фундаментальний законопроект (такого у нас в Україні ще не було, вважаю, що на сьогодні це один із пріоритетів) про статус олігархів: що буде з такими людьми, які запроваджуватимуть санкції, як олігархи перетворюватимуться на бізнесменів", - заявив Зеленський в ефірі телеканалу "Україна 24".

За його словами, "впливу олігархів на Україну, на вибір України, на економіку України, на закони, на Верховну Раду допускати більше не можна".

11 травня нардепам Медведчуку та Козаку було повідомлено про підозру в державній зраді та замаху на розкрадання національних ресурсів в окупованому РФ Криму.

Медведчук 12 травня прибув до Офісу генерального прокурора, ознайомився з копією висунутої йому підозри й заявив, що переховуватися від слідства не має наміру, а підозри є політично мотивованими. 14 травня Печерський районний суд Києва обрав йому запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА